Ако съм български избирател… вероятно ще гласувам или с Не

...
Ако съм български избирател… вероятно ще гласувам или с Не
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова: Бих гласувала или за Костадинов, или за никого


„ Ако съм български избирател… евентуално ще гласоподавам или с „ Не поддържам никого “, или за Костадин Костадинов “. Това съобщи съветската посланичка Елеонора Митрофанова в изявление за ютюб-канала на Мартин Карбовски.

Едва ли това изречение ще изненада някого. Най-малко пък водача на „ Възраждане “ с название „ Копейкин “. Или самия Карбовски, който се афишира гордо за „ единственият български публицист, който си разреши да предложения за интревю съветския дипломат след започването на войната “.

В изявлението Митрофанова се държи като афектирана от България, без да го споделя в прав текст. Но й е изписано на лицето. Твърди в прав текст, че „ България по руско време беше доста развита страна… в този момент разрухата си проличава. “ Още по-обидена е на цивилизования свят. Стъпва крепко в опорките на Кремъл. Но към този момент осъвременените. За оповестените първоначално от Путин „ демилитаризация “ и „ денацификация “ – нито дума. Русия почнала войната, с цел да предотврати нахлуване от страна на Украйна. Имало и „ огромно количество биолаборатории, ръководени от американци “. Американският флот превземал Черно море. И тъй наречените

„ В Донбас те (украинците, б.р.) построиха три мощни отбранителни линии. Какво, да ги чакаме да завладяват Москва и тогава героически да се сражаваме? “ (Как се строят отбранителни линии за нахлуване, Митрофанова очевидно не знае. Никой не знае.)

Ето още няколко паметни изречения, произнесени като че ли от Путин:

„ Русия до последно се опитваше да избегне този спор. “

„ Нашият главен принцип във външната политика е невмешателство във вътрешните работи… Беше, в този момент не знам – може и да го променим. “

„ Западът не осъзна нашата угриженост. “

„ Нас ни подтикваха към този спор. “

„ Не сме употребявали всеобщи бомбардировки против Украйна, а можехме – само че по какъв начин да разстрелваме хора, които до неотдавна бяха наши братя? “

„ Когато превземаме тези градове, ние нищо тежко не използваме. А можехме. “

Стилът е добре прочут на всеки, който има сили и нерви да огледа съветските пропагандни канали, които с пяна на уста отхвърлят зверствата, осъществявани всеки ден от съветските войски в Украйна. Сякаш Мариупол, Попасна, Мариинка, Авдиивка и десетки други (а към този момент и Бахмут) сами са се изравнили със земята, самобомбардирайки се с термобарични муниции от невидими изтребители.

По време на изявлението Карбовски, на скован съветски език, не пропуща да пробута към този момент вкисналия и втръснал фалшив, че „ нашите политици-войнолюбци могат да ни изпратят на фронта “ срещу руснаците. „ Могат – дава отговор Митрофанова. – Но мисля, че народът ще въстане. “

„ Страх ли ви е от нашата коалиция на войната? “, хитро пита Карбовски, който преди този момент е вметнал, че „ ПП-ДБ желаят война, желаят да вземат участие, да вземат пари от войната “. „ Не “, дава отговор Митрофанова.

Карбовски употребява случая и опита да се отпише от листата на така наречен 4-хилядници – българските публицисти, получаващи по 4 хиляди лв. месечно, с цел да популяризират проруска агитация и подправени вести. Директно:

– Получавам ли заплата от вас?

– Не, скъпи Мартин. Заплата… (клати глава невярващо)

– Няма да получавам заплата от Вас?

– Не. Обещавам.

– Има ли в България платена организация от тролове, която да работи за ползите на Русия в интернет?

– Не, не се занимаваме с такова нещо и в никакъв случай не сме се занимавали. И в никакъв случай не сме плащали на някакви тролове. В момента имаме доста лимитирани финансови запаси, всичко отива за военните потребности и за обществени помощи. Нямаме такова нещо в концепцията за филантропична политика.

– Разбирам, че нямате пари за български тролове.

– Точно по този начин. Даже и за публицистите нямаме пари. За страдание. (смее се)

Едно не може да й се отхвърли на Митрофанова: за разлика от Путин тя въпреки всичко признава, че Библията на славянски език и кирилицата са пристигнали в Русия от България, а не от „ македонските земи “. Също по този начин познавала няколко писатели, „ да вземем за пример Каравелав и Вазав “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР