Ако руската дезинформация започне да доминира в Западните Балкани, трудно

...
Ако руската дезинформация започне да доминира в Западните Балкани, трудно
Коментари Харесай

Дипломат от САЩ: Уверен съм, че Черна гора няма отново да се обърне към Белград и Москва

" Ако съветската дезинформация стартира да господства в Западните Балкани, мъчно ще бъде сбъднат прогрес, това сподели специфичният делегат на Съединени американски щати и координатор  на Центъра за световно ангажиране  Джеймс Рубин (на снимката), заяви сръбската осведомителна организация ТАНЮГ, представена от Българска телеграфна агенция.  

На брифинг за публицисти по време на визитата си в Подгорица американският посланик изрази убеждението си, че битката против дезинформацията ще бъде приоритет на новата власт в Черна гора.

След диалози с черногорски публични лица и водачи на партии съм убеден, че Черна гора няма още веднъж да се обърне към Белград и Москва. " Лидерите на всички партии обявиха, че ще работят с нас и с Европейския съюз. Не имам вяра, че ще се върне обратно времето, когато Москва управляваше медийното пространство ", съобщи Рубин.

Джеймс Рубин ще посети през днешния ден Тирана преди началото на кампанията  за локалните изори в тази страна, които са планувани за 14 май.  

Специалният  делегат на Държавния департамент за Западните Балкани Габриел Ескобар също ще бъде в Тирана през днешния ден. Ескобар ще обитава в Албания от 11 до 13 април, където ще се срещне с доста политически водачи, измежду които с президента и премиера  Байрам Бегай и Еди Рама.

 Джеймс Рубин  ще се срещне в Албания с американските посланици, които са упълномощени в Западните Балкани.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР