Ако Русия завладее цяла Украйна, въпросът, който е основополагащ за

...
Ако Русия завладее цяла Украйна, въпросът, който е основополагащ за
Коментари Харесай

Джордж Фридман: Сигурността на Европа е поставена пред сериозен риск

Ако Русия завладее цяла Украйна, въпросът, който е основополагащ за войната, е какъв ще бъде идващият ход на Москва Путин даде ясно да се разбере, че съгласно него Украйна е част от Русия, както и други народи в района. Намеренията са без значение, само че в случай че Русия окупира Украйна и по-късно се стреми да отблъсне НАТО, желанията могат да бъдат съчетани с благоприятни условия. Това казва Джордж Фридман в собствен разбор оповестен в, представен от Фактор и БГНЕС. 


„ Съединени американски щати евентуално ще изпратят още оръжия, само че Русия е навлязла прекомерно надълбоко в Украйна, може да бъде спряна единствено с внушителна мощ. Съединени американски щати водиха Втората международна война и Студената война, с цел да предотвратят Европа да бъде превзета и следена от една суперсила. Ресурсите на Европа съставляват евентуална опасност. Президентът Удроу Уилсън видя това. Франклин Рузвелт също, както и другите президенти, които управляваха по време на Студената война. “, споделя Фридман.

 

Според него блокирането на Германия и Русия от дълго време е измежду главните правила на външната политика на Съединени американски щати.

„ Войната в Украйна е продължение на една поредна външна политика на Съединени американски щати, която датира от началото на предишния век. Но това, което се случва в Украйна, ще повлияе на протичащото се в останалата част на Европа. Двете международни войни костваха повече, в сравнение с можеха да коства, в случай че Съединени американски щати бяха работили по-рано. Въпросът в този момент е дали Съединени американски щати ще се изправят против Русия, която преследва свои лични ползи, както всички народи, по-рано или по-късно. Отговорът на този въпрос наложително включва Европа. Истината е, че  сигурността на Европа е сложена пред сериозен риск и Европейски Съюз би трябвало да обезпечи по-голямата част от финансирането и поддръжката за Украйна. “, споделя анализаторът.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР