Ако Русия продължи, ние ще наложим още санкции. Санкциите, които

...
Ако Русия продължи, ние ще наложим още санкции. Санкциите, които
Коментари Харесай

Джо Байдън: Санкциите, които налагаме на Русия, обхващат няколко финансови институции, суверенния дълг и членове на руския елит и техни семейства

Ако Русия продължи, ние ще наложим още наказания. Санкциите, които ще наложи, ще обзет няколко съветски финансови институции, суверенния дълг и членове на съветския хайлайф и техни фамилии. Това съобщи американският президент Джо Байдън във връзка със обстановката в Украйна и признаването от Русия на Донецката и Луганската национални републики за самостоятелни страни.

„ Това е началото на съветска инвазия в Украйна”, сподели той и добави, че ще стартира да постанова наказания. Те ще бъдат по-тежки от тези, които бяха наложени след анексирането на Крим през 2014 година

Санкциите, които Съединени американски щати ще наложат, обгръщат няколко съветски финансови институции, суверенния дълг и членове на съветския хайлайф и техни фамилии.

„ Всички те са забъркани в подмолните игри на Кремъл и би трябвало да споделят наказанието”, сподели Байдън. И добави: „ Предприемам тези тежки дейности, с цел да съм сигурен, че тежестта на глобите ще бъде ориентирана към съветската стопанска система, а не към нашата”.

По думите на Байдън администрацията му следи от близко доставките на енергийни запаси и всяко тяхно евентуално нарушение и координира дейностите си с производителите на нефт в страната, с цел да се избегне скок на цените. „ Искам да сведа до най-малко ударът върху американците от вероятно внезапно повишаване на бензина”. Това е изключително значимо за мен”.

„ Северен поток” 2 няма да се осъществя. Ще продължим да поддържаме Украйна. Нови сили на НАТО ще бъдат ситуирани в балтийските страни”, сподели още Байдън.

Байдън уточни, че дейностите на Русия са жестоко нарушаване на интернационалното право и изискват корав световен отговор.

„ Няма опрощение за дейностите на Русия и единствено тя е виновна. Работим в синхрон с нашите сътрудници в Европа против опасността от Русия за световната сигурност ", сподели президентът.

„ Владимир Путин непосредствено атакува Украйна, няма подозрение, че Русия е агресор. Все отново оставяме вратата отворена за дипломацията, само че ще подхващаме дейности по дейностите, не по думите на Путин”, сподели Байдън.

Watch live as I provide an update on Russia and Ukraine.
— President Biden (@POTUS)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР