Ако Русия е успяла да отрови Мариана Буданова, съпругата на

...
Ако Русия е успяла да отрови Мариана Буданова, съпругата на
Коментари Харесай

NYT за отравянето на Буданова: Руските шпиони може да са по-близо до украинските власти, отколкото изглежда

Ако Русия е съумяла да токсини Мариана Буданова, брачната половинка на шефа на Главното ръководство на военното разузнаване Кирил Буданов, това може да е знак, че сътрудниците на Кремъл работят по-близо до вътрешните кръгове на украинската власт, в сравнение с се смяташе по-рано, написа The New York Times.

Изданието цитира някогашния заместник-началник на вътрешното разузнаване към Службата за сигурност на Украйна Виктор Ягун. Той обаче прави ангажимента, че е нужна спомагателна информация, с цел да направи действителна оценка на обстановката. По-рано Ягун участваше в следствия по публично значими случаи на отравяне.

Според него Русия надали има сътрудници в Украйна, които биха могли да се приближат до Буданова или брачна половинка й: „ Тя (Русия) просто няма на територията на Украйна нужната агентура, която бы могла да токсини някого. "

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Олексий Данилов обаче съобщи по-рано, че Русия задейства свои спящи сътрудници и поставя по-интензивни старания да дестабилизира властта в Киев. По думите му, в този момент украинските спецслужби записват оптималната активизация на " спящата агентура ".

Припомняме, през вчерашния ден беше обявено, че дружно с Мариана Буданова са отровени с тежки метали и няколко чиновници на украинското разузнаване. При самия Кирил Буданов не е открито съществуване на токсични субстанции в организма.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР