Ако Румен Радев иска да остане в политиката, вече трябва

...
Ако Румен Радев иска да остане в политиката, вече трябва
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ако Радев иска да легитимира нов проект, трябва да скочи сам, защото вече няма опции

" Ако Румен Радев желае да остане в политиката, към този момент би трябвало да скочи самичък, персонално, тъй като видяхме какво се случи и с " Продължаваме промяната ", и с партията на Стефан Янев. Той няма доста варианти. Мисля, че си е взел поука, откакто легитимира с дейностите си други политически субекти ". Това съобщи пред БТВ политологът Димитър Ганев.

" Решиха се няколко много съществени казуса пред " некоалицията ", а точно бюджетът и правосъдната промяна. Това, че през последните дни виждаме спокойно състояние, не значи, че няма да забележим по-остри несъгласия в идващите няколко седмици, тъй като в границите на идващия месец и половина ще се взема решение кои ще са новите министри. Има един доста значим пиедестал, който кара " непартньорите " да привикват да са дружно между тях и на второ място е общият политически интерес. Той е болшинството да стои и да не бъде съборен Народното събрание. Да влезем в хипотезата, че някой от сътрудниците хвърли кърпата и отидем на избори. Ще има ли някой от ПП-ДБ, ГЕРБ или Движение за права и свободи по-добро посланичество? Отговорът е по-скоро не. При ПП-ДБ може да има отлив, до момента в който ГЕРБ и Движение за права и свободи ще запазят резултатите си от предходния избор. Другият въпрос е - имат ли различен сътрудници при сходна настройка? ПП-ДБ могат ли да ръководят без ГЕРБ, а Движение за права и свободи ще може ли да попадне в по-изгодна настройка? Освен това, парламентарните избори постоянно носят риск за разбъркване на пластовете. Общият интерес насочва " некоалицията " да не мисли за предварителен избор. Косъмът, на който виси ръководството, се оказа много пълен с времето, тъй като партиите виждат какви са рисковете. Някои от сътрудниците тактически вършат ходове, с цел да вземат превъзходство във властта. Всичко това ще се ускорява, тъй като нито гласоподавателите на ГЕРБ-СДС, нито на ПП-ДБ са щастливи от обстановката. С приближаването на евроизборите напрежението сред ръководещите ще се повишава, както беше преди локалния избор. Освен сътрудници, партиите са и съперници за проявление на разположение и на еднаквост ", разяснява Ганев.

" Не се допускат предварителни парламентарни избори, в случай че няма форсмажорна обстановка. Така че на Румен Радев не му се постанова да назначава нов длъжностен кабинет. Посегателства върху пълномощията са свързани най-много с назначение на служебния кабинет. Тук има очакване, дали Конституционният съд ще реагира на Румен Радев ", сподели още политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР