Ако резултатите на тези избори се повторят, този път от

...
Ако резултатите на тези избори се повторят, този път от
Коментари Харесай

Ива Митева: Този път „Има такъв народ“ ще опита да направи п...

Ако резултатите на тези избори се повторят, този път от „ Има подобен народ” ще се опитат да създадат държавно управление.

Това съобщи председателката на 45-ото Народно заседание Ива Митева пред „ Здравей, България “ на Нова тв.

" Моето надълбоко вътрешно мнение, че ще се опитаме да създадем този път държавно управление, доколкото е допустимо и дава отговор в действителност на убежденията и мисленето ни. Но дано минат изборите, дано да забележим какъв ще е резултатът. Само ще кажа, че в предишния 45-и парламент беше доста мъчно да се работи ", сподели Ива още Митева.

Тя обаче не сподели кой би бил евентуалният съдружен сътрудник в идващия парламент.

Но разяснява решението на водача на „ ИТН “ да се откаже от листите: " Поведението на Слави Трифонов е достойното държание. Нагледали сме се на водачи на листи, които по-късно се отхвърлят. И в Народното събрание влизат едни други лица. Щом е решил, че мястото му не е в Народното събрание... Опитваме се там да влязат същинските специалисти. Време е в Народното събрание да влязат същинските специалисти. "

Ако Трифонов се кандидатира за президент, каквито подозрения се появиха, Митева разяснява, че ще го поддържа.

Тя разяснява и глобите по закона „ Магнитски”, наложени на Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков и 64 компании.

„ Това е политически акт и той правно не обвързва страната ни да предприеме дейности. Но с цел да има такива наказания от Съединени американски щати, е осъществена задълбочена инспекция и нещата несъмнено са съществени. По отношение на България е учудващо, че ние не сме приели никакви наказания до момента във връзка с тези лица”, разяснява Митева.

Не желая да давам оценка на основния прокурор, само че считам, че би трябвало да се ускори отчетността му, уточни представителката на Има Такъв Народ. Според нея даже текстовете, планувани в правилника на Народното събрание за чуването на основния прокурор не са се задействали и не са били прилагани.

По мотив на усложненията на ЦИК за обезпечаване на задоволително машини за гласуването, Митева съобщи: „ Машините за страната са обезпечени. Може да се случи по този начин, че да няма машини в чужбина. Това може да е отражението. Има варианти за наемане на машини. Албанският министър председател е тук, те имат сходни машини. Белгийците имат сходни машини. Ще се направи всичко допустимо. Няма да бъде заплашен изборният процес”, разясни тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР