Ако резервирате в последния момент дълъг уикенд на морето през

...
Ако резервирате в последния момент дълъг уикенд на морето през
Коментари Харесай

"Ние, потребителите": Внимавайте при наемане на чадър и шезлонг, не трябва да са в комплект

Ако резервирате в последния миг дълъг уикенд на морето през август, имайте поради, че на някои места не можете да запазите по-малко от пет нощувки. Това понижава опциите, от които хората могат да избират, а в комбиниране с притискането от времето, съществува риск да вземат стопански неизгодно за тях решение.

Предупреждението идва от създателя на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова. В ефира на „ Дарик Кафе “ тя обърна внимание на туристите, които ще закупят туристически услуги в пакет, който включва и използването на чадър и шезлонги на плажа.

„ Важно е авансово да попитат къде е този сет, тъй като се оказва, че в някои от случаите това е на последна линия. Тогава един път ще платят за услугата с покупката на пакета и повторно – в случай че желаят да са на по-предна позиция. “, изясни експертът.

Руменова заключи най-често срещаните неточни практики досега: отдаване чартърен на чадъри и шезлонги наложително в комплект, подвеждащо показване на цените на хранителни артикули от крайбрежи витрини, банкомати с такси за превалутиране и проценти от изтеглените суми без предварителна изясненост за клиентите.

„ Ако в процеса на изтегляне излиза наяве какъв брой ще ни коства, то още веднъж не е правилно, тъй като потребителят е под напрежение – картата му е в устройството, той няма достатъчното време и успокоение да схване това, което му се дава на екрана, да го осмисли, а още по-малкото пък да потърси други благоприятни условия и да съпостави с тях. “, разяснява специалистът.

Относно споделените в обществените мрежи образци от недоволстващи туристи, тя сподели, че акцентът би трябвало да е върху самите търговски практики при предлагането на другите артикули и услуги.

„ Има най-различни благоприятни условия даже и в границите на един курорт, а хората са свободни да изберат кое заведение или място за забавление да посетят, съгласно търсенията и опциите си. За да не се стига до разочарования, най-важното е авансово да се осведомяваме за изискванията – кое какъв брой ще коства и дали след предплащане фактически ще можем да го употребяваме “, сподели още Руменова.

Остава настояща рекомендацията преди резервация да ревизираме за съществуването на категоризация на мястото за настаняване или средството за заслон и преди каквато и да било покупка да преглеждаме отзивите от предходни гости, като следим за достоверността на оставените оценки и мнения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР