Ако работите на място, което изисква строг дрескод, няма как

...
Ако работите на място, което изисква строг дрескод, няма как
Коментари Харесай

Как да носим кожени дамски якета в офиса

Ако работите на място, което изисква непоколебим дрескод, няма по какъв начин да носите кожени дамски якета. Все отново положителната бизнес визия все по-често позволява и тези обичани облекла. Ето по какъв начин можете да носите обичаното си яке, без да нарушавате сериозността на външния си тип.

Точният размер

Макар и в последно време да е съвременно да се носят облекла, които наподобяват по-големи, тази наклонност важи единствено за всекидневието. В офиса дамските якета би трябвало да бъдат с точния за вас размер.

 a iStock/Getty Images

Без прекалено много украшения

Дори доста да харесвате рокерски дамски якета, офисът не е мястото, където да ги облечете. Избягвайте капсите, кръпките, шиповете и декоративните ципове. За предпочитане е да подберете яке с оптимално изчистен дизайн.

Вида на якето

Вече е ясно, че украсите са несъответствуващи, само че какви би трябвало да бъдат кожените за офиса? Като начало най-добре е да са черни, въпреки че и класическите кафяви модели се удачни и могат да внесат стилна винтидж нотка. Най-добре е да изберете кожено сако или блейзър, само че и останалите модели също са подобаващи, стига да са задоволително изчистени.

 a iStock/Getty Images

Ризите и блузите

По отношение на ризите и блузите, които се съчетават добре с кожено яке, опциите са доста. Можете да сложите класическа бяла риза или черно поло, само че можете също да експериментирате и с пъстри модели с наситени цветове или леки типичен шарки като каре и райе. Избягвайте да носите прекомерно изрязани деколтета и ярки, неонови цветове – те няма да паснат добре на кожата. Ако дрескодът е по-свободен, може да облечете даже тениска с обло деколте.

Панталоните

Ако в офиса е разрешено да носите дънки, значи имате най-подходящия панталон за коженото яке. Но даже и да не е разрешено, няма проблем – можете да носите съвсем всичко. Кожените якета стоят добре както с тесни и прави панталони, по този начин и с необятни или разкроени модели.

 a iStock/Getty Images

Поли и рокли

Ако решите да комбинирате коженото яке с пола или блуза, добре е да спазвате няколко правила. Първото се отнася до ширината. Съчетанието със мощно разкроени поли и необятни рокли може да наподобяват чаровно на открито, само че не е добра концепция за офиса. Изберете права рокля или пола, която въпреки всичко не е прекомерно прилепнала по тялото. Добрата дължина е към коляното и е по-добре да избягвате късите рокли и поли. По отношение на цветовете имате доста богат избор, само че въпреки всичко избягвайте прекомерно мощните нюанси.

Обувки

С кожено яке може да носите равни обувки, мокасини или комфортни, необятни токчета. Цветът им би трябвало да е подобаващ за останалата част от облеклото – черно, сиво, синьо, алено, кафяво или бяло в разнообразни нюанси са положителни разновидности. При по-свободен офис жанр може да добавите даже и обичаните си бели маратонки.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР