Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както

...
Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката

Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката , както и огромна част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, с цел да си свършат работата, съобщи министър председателят Николай Денков на Първата годишна конференция на Съвета за стопански разбори.

Денков сподели, че е оптимист за това, че двете водещи парламентарни групи ще намерят метод да се схванат между тях.
Важно е ръководещите да стъпват на насъбраните познания , както и да поставят специфични старания да провеждат екипи, които могат да обобщят знанията, с цел да се вземат управнически решения , основани на научното знание и развиването на научните процеси. 

„ През последните десетки години освен светът, в който живеем, става все по комплициран, само че той се трансформира все по-бързо. Колегите от околните до мен научни области оприличават тези промени на един обществен гърмеж, който, в случай че не бъде ръководен, може да докара до загуба на надзор върху публичните процеси “, уточни Николай Денков. 

Премиерът благодари за напъните на българските учени от България и чужбина, взели присъединяване в работата на Съвета. 

„ Няма значение кой е министър председател или съответен министър, за всички нас това би трябвало да бъде стандарт. Докато нашият екип ръководи България, вие ще бъдете почитан от нас сътрудник. Надявам се да работим дружно години напред “, уточни още Денков. 

Днешното събитие се организира в Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. 

Съветът за стопански разбори има съвещателни функционалности и подкрепя органите на държавна власт при вземането на стратегически и дълготрайни стопански решения. В състава му са включени икономисти от академичната общественост от влиятелни университети и интернационалните институции. Неговата цел е да концентрира вниманието върху значими за социално-икономическото развиване на страната проблеми и да изготвя самостоятелни разбори по обособени въпроси по отношение на положението на българската стопанска система, провокациите пред нея, и вероятните политики за решаването им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР