Ако Продължаваме промяната продължава да твърди, че няма да управляваме

...
Ако Продължаваме промяната продължава да твърди, че няма да управляваме
Коментари Харесай

Румен Христов: Ако ПП продължава да твърди, че няма да управляваме заедно, това означава, че отиваме на избори

Ако " Продължаваме промяната " продължава да твърди, че няма да управляваме дружно, това значи, че отиваме на избори. Или те биха могли в последния миг да изберат различен съдружен сътрудник. Математиката в този парламент демонстрира, че без една от трите обединения - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " не може да се съберат нужните 121 гласа. Ние декларирахме още първоначално, че най-хубавият вид е основаване на държавно управление на евроатлантическото болшинство. То е допустимо, само че би трябвало да седнем да откроим политиките, зад които застават всички обединения. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Тези 16 политика на " Продължаваме промяната " са прегледани от ГЕРБ-СДС и първите 12 са положителни, пожелателни и биха се харесали на всеки, само че като се стигне до 13-а точка, която приказва за бюджетния недостиг, тези разноски няма по какъв начин да се покрият.  Парламентът е фрагментиран, само че в политиката би трябвало да се приказва, да има срещи, разисквания и да се търсят допирни точки. Вариантите са три - държавно управление с първата политическа групировка, с втората и трета политическа групировка, препоръчана от президента. По Конституция ние не можем да влияем на президента коя политическа партия да избере. При държавното управление на малцинството на тези, които ръководят, е доста мъчно, само че тези, които го поддържат, са с доста мощно влияние върху дейностите му. Във всеки един миг могат да го смъкват ", посочи Христов.

Неговото мнение е, че те са противовес на Българска социалистическа партия.

" През всичките тези години имаме разногласия. Те виждат ръководството на България по левия метод, с множеството харчене, а ние назад. Това не значи, че по някои тематики не можем да имаме единодушия, само че е мъчно ", добави Христов.

" Време е обаче за превъзмогване на егото, тъй като в случай че отидем през пролетта на избори, ще бъдем осъдени всички. Българските жители желаят сигурност. Имаме тежката задача да преодолеем разликите и да намерим общото развиване. Ние сме доброжелателни още през цялото време и направихме много взаимни отстъпки. Ако желаят да трансформират визията, по която работи ГЕРБ, това може да стане единствено в случай че работим дружно ", разяснява Румен Христов.

Депутатът е изрично срещу президентската република.

" Бил съм 5 години основен секретар на администрацията на Петър Стоянов. Познавам институцията. Президентска република е най-лошият вид за една млада народна власт като България. Оставам с възприятието, че се работи да няма държавно управление в България, а да има длъжностен кабинет ", сподели Христов.

Румен Христов приключи с думите, че доста му се желае да гледа към държавно управление, само че по-скоро се задават избори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР