Ако Продължаваме промяната-Демократична България гарантират, че могат да съставят редовен

...
Ако Продължаваме промяната-Демократична България гарантират, че могат да съставят редовен
Коментари Харесай

Желязков: ГЕРБ може да не предлага кабинет с първия мандат, ако ПП-ДБ могат да направят такъв с втория

Ако " Продължаваме промяната-Демократична България " подсигуряват, че могат да сформират постоянен кабинет с втория мандат, ГЕРБ-СДС няма да предлага държавно управление с първия мандат. Това стана ясно от думите на ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков от ГЕРБ в изявление пред bTV.

" Готови сме, в случай че те заявят, че с техния мандат ние можем да образуваме устойчиво болшинство, което да одобри тази законодателна стратегия в цялост, тогава да не отиваме към предлагането на кабинет с първия мандат. Ако диалогът минава през това, че те не желаят въобще ГЕРБ да взе участие в ръководството, а единствено да ги поддържаме, тогава политическият диалог стартира да губи своята логичност ", сподели той.

Според Желязков новата коалиция се " срами " да получи поддръжката на ГЕРБ.

" Не желаят на фасадно равнище да има присъединяване от ГЕРБ. Мотивите им са много изкуствени. В мен остава чувството, че те стартират да приготвят почвата за нови избори ", разяснява ръководителят на Народното събрание.

Той разяснява и вчерашното изявление на Бойко Борисов, с което той прикани ПП-ДБ да кажат от кого ще търсят поддръжка за държавно управление с техния мандат. Това съгласно Желязков обаче не било ултиматум, а просто " изнасяне на въпроса " преди връчването на мандата.

Представителят на ГЕРБ изрази позицията, че още веднъж има потребност от промени в Изборния кодекс и такива би трябвало да бъдат направени, в случай че 49-ото Народно заседание продължи да съществува. Той счита, че с сегашния закон локалните избори ще се проведат доста мъчно и има потребност от по-добра система за гласоподаване и различен вид машини.

Изборния кодекс беше изменен в предходния парламент със съдействието на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Това беше една от главните тематики, с която се занимаваха депутатите през по-голямата част от времето и докара до връщането на хартиената бюлетина и обезличаване на машинния избор.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР