Ако продължат потоците от оръжия и нелетална техника, Украйна може

...
Ако продължат потоците от оръжия и нелетална техника, Украйна може
Коментари Харесай

Украйна може спечели войната до пролетта - Свят

Ако продължат потоците от оръжия и нелетална техника, Украйна може да завоюва войната и да си върне териториите до началото на пролетта, прогнозира журналистът от разследващата група Bellingcat Христо Грозев по Нова телевизия.

Руските военни се оплакват от неналичието на топли облекла и съоръжение, молят хората да им оказват помощ. Очевидно има огромни проблеми с логистиката и финансирането на съветската войска, и с корупцията, която води до неналичието на такива базисни неща, изясни Грозев.

По думите му Украйна продължава да получава помощи за нелетални оръжия и принадлежности. " Въпросът е дали този гамбит, който Русия сега играе с газовите закани, ще докара до прекъсване на потока от помощ през зимата. Това е главният фактор ”, посочи той.

Грозев предвижда, че в случай че продължат потоците от оръжия и нелетална техника е допустимо Украйна да завоюва войната и да си върне териториите до началото на пролетта.

Според осведомени източници, задачата на Путин е да се съберат към 50-60 000 нови бойци, сподели още журналистът. “Към момента има към 5 частни компании, които се занимават с набирането на бойци. Хората, които са привлечени като наемници от пандизите до момента, са към 5000 души ”, разясни Грозев.

По думите му през последните няколко седмици в Русия има вътрешна битка сред извънредно десните и националистически сили, които желаят да има готовност.

“Това към този момент не е в полза на Путин, защото в огромните градове живеят с илюзията, че война няма. Войната се усеща в Далечния изток, в бедните райони, откъдето идват най-вече от бойците на контрактна основа ”, изясни той и добави, че набирането на пандизчиите с тежки присъди, против заричане след 6-месеца присъединяване във войната, то да им бъде опростено, е скрита готовност.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР