Ако притежавате куче, то може би сте облагодетелствани. Безкрайните часове

...
Ако притежавате куче, то може би сте облагодетелствани. Безкрайните часове
Коментари Харесай

Кучетата намаляват риска от сърдечносъдови заболявания

Ако притежавате куче, то може би сте облагодетелствани. Безкрайните часове прекарани в разходки на четириногия ви другар могат да се окажат от огромна изгода.

 Снимка 324824

Ново проучване на шведски учени от Упсалския иниверситет, оповестено в научното издание " Scientific Reports " демонстрира, че рискът от сърдечносъдови болести при притежателите на кучета е по-малък с цели 36%, оповестява CNN. Рискът от инфаркт пък е понижен с 11%.

 Снимка 324825

Изследването е извършено измежду 3,4 милиона шведски жители на възраст сред 40 и 80 години.

 Обичаме ли кучетата повече от хората
Обичаме ли кучетата повече от хората

Установява неотдавна извършено проучване

Тези изгоди се дължат на обстоятелството, че кучетата дават нечовешка форма на обществена поддръжка и развъждането им покачва физическата ви интензивност.

 IKEA пуска мебели за домашни любимци
IKEA пуска мебели за домашни любимци

Отдалече виждаме толкоз щастливи кучета и котки

Също по този начин след разходка кучетата внасят в домова ви разнообразни микроби, което води до усилване на имунната ви система.

 Снимка 324826

В проучването се показва и кои породи имат по-голям принос за предпазването на притежателите си от сърдечносъдови болести и удължават живота им. Това са ловните породи, в които се включват териерите, ретривърите и хрътките .

 Снимка 324827

Въпреки че проучването визира шведски жители, учените са уверени, че резултатите биха били същите и в други страни. Те, обаче акцентират и обстоятелството, че климатът в скандинавската страна е по-студен , което прави развъждането на кучета в къщата или жилището наложително.

 Защо не трябва да прегръщате кучето си
Кучетата не трябва да се прегръщат

Психологията на домашните любимци е друга от нашата

Това постанова неотложното им извеждане на разходка, до момента в който в страните с по-топъл климат има опцията домашните любимци да бъдат пускани на двора и разхождането им да бъде спестено.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР