Ако прибягвате до бюти блендера си всеки ден, най-вероятно той

...
Ако прибягвате до бюти блендера си всеки ден, най-вероятно той
Коментари Харесай

Как да почистим бюти блендера си

Ако прибягвате до бюти блендера си всеки ден, най-вероятно той е всмукнал доста от продуктите, които нанасяте с него и е мощно нечист.

Когато използваме бюти блендера, би трябвало да внимаваме основно с едно нещо – почистването му. Това е значимо, тъй като, като всяка друга гъба, той всмуква всичко, което слагаме върху него. Така с времето се натрупват бактерии и нечистотия, които след това непосредствено потупваме по лицето си, когато се гримираме.

 Как да почистим бюти блендера си

Колкото и да е неприятно, би трябвало да чистим блендера си, и то постоянно. Най-добрият вид е преди всяко прилагане небрежно да го изплакнем с малко почистващ сътрудник – може да е разтвор за разчистване, шампоан или даже елементарен сапун. А на няколко дни да почистваме гъбичката по-деликатно. Така ще сме сигурни, че сме се погрижили за нея изцяло.

Най-лесният метод да почистваме на дълбочина е трикът с микроволновата фурна.

Да, звучи неуместно, само че в действителност е доста ефикасно и не изисква старания. Това, което би трябвало да извършите, е да вземете бюти блендера и да го потопите във вода с разтвор за разчистване или бебешки шампоан. Оставете го да се накисне за малко и да всмуква течността. След това, дружно с купичката, го слагате в микроволновата и на мощна температура го оставяте за 1 минута.

Когато се “сготви ”, го оставете да изстине за малко, едвам не се изгорите. После го изплакнете под чешмата и подсушете с домакинска хартия или салфетка.

Според кожни лекари този трик е освен елементарен и комфортен, само че и доста сполучлив. Дълбокото навлизане на почистващия препарат в композиция с топлината от микроволновата, съумява да се пребори с бактериите и дезинфектира гъбичката.

Единственият минус е, че това може да съкрати живота на блендера.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР