Ако през 2001 година на 100 души, пенсиониращи се, на

...
Ако през 2001 година на 100 души, пенсиониращи се, на
Коментари Харесай

Бивш министър бие тревога: През 2023 г. на 100 пенсиониращи се българи, се падат едва 62-ма млади

Ако през 2001 година на 100 души, пенсиониращи се, на тяхно място са идвали 124 младежи, а в този момент през 2023 година на 100 души идват едвам 62-а. Така че тревожни са индикаторите, разяснява пред NOVA NEWS някогашният обществен министър Христина Христова.
 
Демографският срив значи, че България не може да има добър стопански напредък, няма кой да работи, коменира Десислава Николова.
 
За да се омекоти тази наклонност, е нужен микс от ограничения. Например повишение на качеството на образованието. Това е инвестиция в човешкия капитал. Чрез него ще се увеличи продуктивността, а оттова и растежа на стопанската система, уточни тя.
 
Проблемът не е в парите, които се отделят за обществени действия, а политики към възстановяване обществения статус на хората, уточни Христова.
 
В Горна Оряховица дават 10 000 лв. за родено дете. Не е неприятно. По-добре е, в сравнение с нищо да не се прави. Обезщетението за майчинство също понижава бедността. Нещата би трябвало да се гледат в система, а не по настрана, разяснява тя.
 
Истината е, че хората са небогати. Ето за какво да вземем за пример за детски добавки толкоз доста фамилии влизат в посочения подоходен най-малко, хората просто имат ниски приходи, по тази причина е по този начин, добави някогашният обществен министър.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР