Ако преживявате труден момент от живота си, то знайте –

...
Ако преживявате труден момент от живота си, то знайте –
Коментари Харесай

5 фрази, които ще ви помогнат да се съвземете, ако преживявате труден момент от живота си

Ако преживявате сложен миг от живота си, то знайте – рано или късно всичко ще се промени към по-добро и това не са просто утешителни думи. Тъй като всичко е циклично, постоянно след неприятното идва хубавото, както и, за жалост, противоположното.

За жал, житейските компликации ни настигат без предизвестие и то толкоз ненадейно, че на процедура ни събарят и изцяло срутват. Дори поддръжката на най-близките хора от време на време не може помогне.

И в случай че към този момент ви е писнало напълно и се задушавате от безкрайните компликации, то тези 5 изречения могат да ви оказват помощ да се съвземете.

Дори и в този момент да рева, скоро отново ще се дръзвам

Емоционалното освобождение е доста значимо, с цел да преживеете интервала на скръбта, да се примирите с неуспех, неточности, компликации. Никога не се сдържайте и не се чувствайте отговорни, че сте претрупани или нямате мощ.

Но е значимо да не забравяме, че това положение, не би трябвало да е непрекъснато.

Плачът и размишляването върху проблемите ни имат доста ясна цел: да ни оказват помощ да приемем случилото се, с цел да продължим напред, да променим обстановката и себе си. Заслужавате да започнете да се усмихвате още веднъж!

Човекът, който може най-добре да ви помогне да преодолеете компликациите, сте вие

Можете би сте заобиколени от положителни другари, любящ сътрудник и семейство, което се грижи за вас. Това няма значение, тъй като те няма по какъв начин да ви оказват помощ, в случай че самите вие не пожелаете това. Трябва да съумеете сами да се справите с тези сложни моменти.

Без воля, без сила, без вяра ще ви е доста мъчно да се откопчите от тъмната пропаст, в която сте пропаднали. Слушайте близките, приемете помощта им, само че вие сами би трябвало да стартирате личния си вътрешен развой за превъзмогване на компликациите.

Не мога да трансформира събитията, само че мога да трансформира отношението си към тях

Има неща, които не могат да бъдат избегнати: загуба, болест, разлъка, разрушени връзки … Някак си внезапно всичко може да се срине под краката ни, нашите най-хубави старания.

Никой от нас не може на 100% да управлява тези компликации и условия, които от време на време животът ни сервира.

Само ние обаче сме виновни за мислите си.

„ Не мога “  изцяло ни обездвижва и ни носи единствено отрицателни страсти. Докато  „ мога да го направя “  изцяло трансформира настройката ни и ние намираме нова мощ да преодолеем даже най-страшния проблем. Не забравяйте това!

Ще стартира да пребивавам, когато преодолея страха си

Зоната за комфорт е това невидимо пространство, което ни заобикаля и ни дава чувство за сигурност и надзор над обстановката.

Когато обаче сме в интервал на превъзмогване на компликации, усещаме, че тези невидими стени се разрушават, оставяйки ни изцяло беззащитни.

Трябва да преодолеем този боязън и да излезем оттатък „ уютния пашкул “. Ако се страхувате даже да помислите какво ще ви се случи в този момент, откакто прекрачите тази линия, тогава първо приемете случилото се и по-късно си напомнете, че животът продължава и вие не се отказвате да живеете.

Ако изпитвате боязън да останете сами, тогава рационализирайте го и си припомнете – единственият човек, който може да ви помогне, сте вие ​​самите.

Намерете сили да преодолеете себе си.

Трябва да се грижа за душевното си успокоение и вътрешен баланс всеки ден

Грижете се за диетата си, за тежестта си, отидете на доктор, с цел да ревизирате здравето си. Постоянното мислене на проблемите евентуално ви е изтощило.

А в този момент се запитайте, по кое време за финален път сте мислили за възприятията, потребностите и вътрешния си свят?

Полезно е да си задавате този въпрос всеки ден.

Ако приоритизираме потребностите на другите, започваме да подценяваме себе си.

Ако съсредоточим напъните си върху материални неща, стремейки се да ги натрупаме, забравяме за в действителност значимите неща – нашето благополучие, нашата цел като човек.

Когато времената са сложни, би трябвало да сме готови за тях и най-хубавата тактика е да култивираме вътрешния си мир, самочувствие и убеденост всеки ден.

Не бива да забравяме, че животът тече и всичко непрестанно се трансформира. Независимо дали ни харесва или не, ние сме част от това придвижване.

И най-после, дано да подчертаем, че никой от нас не може да предскаже по кое време ще дойдат сложни моменти и животът ще ни изпрати своя тест за мощ, тъй че би трябвало да знаете по какъв начин да задействате личните си механизми на резистентност и горните 5 изречения ще ви оказват помощ в това.

И, помнете – откакто сте оживели след бурята, безусловно ще видите дъгата!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР