Ако преговорите между българското и американското правителство приключат до средата

...
Ако преговорите между българското и американското правителство приключат до средата
Коментари Харесай

Първите F-16 ще дойдат в България през 2023 година

Ако договарянията сред българското и американското държавно управление приключат доникъде на лятото, първите F-16 Block 70 ще бъдат подготвени през 2023 година, съобщи пред News.bg Джеймс Робинсън, шеф " Международно бизнес развиване на F-16 ". " Надяваме се договарянията да приключат до лятото. Очакваме, че множеството ще са подготвени през 2023 година ", уточни той.

През януари Народното събрание разпореди на изпълнителната власт да приготви съглашение и да стартира договаряния за придобиване на новия вид военен аероплан. Очакваната стойност е към 2 милиарда лв..

В София през днешния ден бе показан тренажорът, на който командирът на българските Военновъздушни сили ген.-майор Цанков Стойков, курсанти от НВУ " Васил Левски " и публицисти имаха опция да изпитат опциите на F-16.

Демонстрационен полет направи и водачът от щатските Военновъздушни сили Дан " Кадилак " Савил, който има над 2 600 часа нальот на F-16.

F-16 Block 70 ще бъдат създадени във фабриката на Lockheed Martin Грийнвил, Южна Каролина. Там ще бъдат съединени и същите модели за Бахрейн и Словакия, уточни още Робинсън. Европейската страна подписа контракт за 14 изтребителя, които ще бъдат идентични с българските, до момента в който тези за Бахрейн има характерни разлики, изискани от страната, уточни още Робинсън.

По думите му, F-16 Block 70 е най-развитият аероплан от четвърто потомство с отлични радари и авионика. Бившият водач е уверен, че те са най-хубавият избор за родните Военновъздушни сили.

В рамките на подписания контракт, Lockheed Martin ще образова българските водачи. Очаква се първите образования да стартират към 2021 година и да продължат сред 1 и 2 години според от опита на водачите.

По-рано през днешния ден министърът на защитата Красимир Каракачанов уточни, че към момента не е ясно кои ще бъдат водачите, които ще бъдат изпратени на образование.

България няма да създава елементи за F-16, даже и да поръча самолетите, само че от Lockheed Martin дадоха обещание да изпълнят стратегия по индустриално съдействие, както и трансфер на технологии. Това ще помогне да бъдат обезщетени част от разноските за изтребители, както и за развиване или основаване на нови основни качества в региона на сигурността и защитата, уточни преди време Робинсън.

Причината в България да не могат да се създават елементи или да се сглобяват машините за нашите Военновъздушни сили е прекомерно високата цена, която ще оскъпи крайната сума, уточни Робинсън. Често част от производството се случва в страната покупател, което отчасти компенсира големите суми за покупка на изтребителите посредством основаване на работни места и увеличение на брутния вътрешен артикул.

По време на презентацията стана ясно, че Lockheed Martin дава обещание поддръжка на моделите F-16 Block 70 до най-малко 2045 година и над 12 000 летателни часа - надалеч над първичните 8000.

Към момента компанията е продала над 4600 изтребителя F-16 на 28 страни, като над 3000 в 25 страни към момента се употребяват постоянно./ news.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР