Ако преди Ковид-вълната те деряха десетки хиляди на сезон от

...
Ако преди Ковид-вълната те деряха десетки хиляди на сезон от
Коментари Харесай

Беден сезон на Като две капки вода, хонорарите паднаха драстично

Ако преди Ковид-вълната те деряха десетки хиляди на сезон от огромните продуценти, в този момент се съгласяват на по няколко стотачки за присъединяване. Това важи в особена мощ за хитовото шоу на Нова тв „ Като две капки вода ”, където единствено за 3 години парите са се стопили 3 пъти. Между 500 и 700 лв. на присъединяване вървят сега хонорарите, за които се пазарят звездите в идния 12-и сезон на „ Капките ”.

Продуцентът Маги Халваджиян срещал огромни компликации с набирането на претенденти за предаването си, само че отказвал да вдигне хонорарите. Само преди 3 години – в изданието „ All Stars ”, той плащаше приблизително 1500 лв. на реализатор за вечер на сцената на шоуто, като най-вече пари беше планувал за Азис, а минимум – за дребничкия, само че надарен Рафи Бохосян, който в последна сметка излезе от формата като победител.
Реклама
Говори се, че Краля на фолка тогава е прибирал по 2500 лв. за всяко свое осъществяване, а Рафи – по 500, до момента в който в този момент долната граница остава 500, само че горната е едвам с 200 лв. по-висока. Софи Маринова през 2021-а е взимала по 2 бона на присъединяване, Фики Стораро – 1500 лв., а Къци Вапцаров, Милица Гладнишка, Михаела Маринова и Поли Генова – по хилядарка. Сега сходни суми били безусловно недостижими, разкриват " Уикенд ".

Докато всичко нараства, Маги Халваджиян отказвал да заплаща повече от 700 лв. на вечер, и то само на участници, на които доста държи и за които от в този момент е несъмнено, че ще му подвигат рейтинга. Такъв е казусът с фолк звездата Мария, чието име постоянно е съпроводено с медиен звук, надлежно – със скок на зрителския интерес. Говори се, че й предложили присъединяване в „ Капките ” против 700 лв. на предаване. Тя не се пазаряла доста, защото разчитала, че шоуто може да й помогне да съживи замрялата си в последните години кариера.
Реклама
С нея обаче се водели и паралелни договаряния – за конкурентното шоу „ Денсинг старс ” по Би Ти Ви. Там ставало въпрос за сходна сума, въпросът е кое ще избере звездата. „ Уикенд ” към този момент писа за различен кандидат-участник в „ Капките ” – Деян Неделчев-Икебаната. Още през декември му предложили да влезе във формата, само че против обидно невисок хонорар – едвам 500 лв.. За 4 излъчвания на месец това прави 2000 лв. месечна заплата, колкото в последно време взимат и касиерките в магазините за хранителни артикули. Наистина, това са единствено 4 вечери, в които се излъчва предаването, само че подготовката на облиците лишава останалото време. Музикантът изискал най-малко хилядарка на вечер, само че към момента чакал отговор. Бил безапелационен, че няма да се труди за по-малко, Маги Халваджиян също бил неотстъпчив и отказвал да развърже кесията.

По информация на „ Уикенд ” диалози за присъединяване в „ Капките ” са водени и със силиконовата хубавица Джулиана Гани, някогашната адреналинка Жана и водещия на „ Господари на ефира ” Румен Угрински. На тях също не било препоръчано кой знае какво възнаграждение. Разчитало се по-скоро на благосклонност в сравнение с финансова мотивация за присъединяване в предаването. Жана преди години имаше присъединяване в друго предаване на Халваджиян – „ И аз го мога ”, а се беше пробвала и за тв водеща. В последните години има тв изяви единствено понякога, само че не й липсва предпочитание да се завърне трайно на екрана. Угрински просто мъчно би могъл да откаже оферта на Халваджиян, защото цялата му тв кариера е обвързвана с плановете на тази фамилия. Преди Ковид-кризата Маги Халваджиян хвърляше големи суми за множеството звезди във формата.

Азис да вземем за пример при първото си присъединяване, още през 2015-а (сезон 3), е прибирал по 6 бона на концерт, което го прави най-скъпо платеният участник във формата у нас. През 2018-а Маргарита Хранова се била навила за влезе в сезон 6 против 30 бона (2500 лева на участие), а за Калин Врачански, който победи в 4-и сезон през 2016-а, се твърди, че се е разписал против 50 хиляди. „ Като две капки вода ”, сезон 12, потегля на 25 февруари. Телевизията резервира въведената предходната година процедура да излъчва предаването в неделя вместо в понеделник, както преди. Водещи, както през 2023-а, ще са Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро. Все още не са оповестени членовете на журито, само че преди месеци Веселин Маринов разгласи, че е подписал контракт за сезон 12, откакто беше в журито и на предходния сезон. Хилда Казасян и Фънки са с непрекъснато наличие при Халваджиян. Въпросът е дали остава и Асен Блатечки, или ще го заменят с друга звезда.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР