Ако преди десетилетия неграмотен човек е можел да упражнява някакъв

...
Ако преди десетилетия неграмотен човек е можел да упражнява някакъв
Коментари Харесай

Томислав Дончев се обяви за конституционни промени – образованието да е задължение

„ Ако преди десетилетия необразован човек е можел да упражнява някакъв труд, то съгласно мен след десетина години това няма да може да се случи. Мисля, че най-малко главното обучение би трябвало да бъде наложително. Редно е да има полемика по тематиката. Когато не сме уредили фундамента, по какъв начин можем да приказваме за просвета. Един необразован човек лежи на гърба на обществото ”. Това съобщи в изявление пред БТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

В момента в главния закон е записано, че всеки има право на обучение и образованието до 16-годишна възраст е наложително, само че не е конкретизирана просветителна степен. Затова Дончев прикани да се обмисли вид за смяна в главния закон.

За думите на ръководителя на БСК Радосвет Радев, че у нас небогати са освен служащите, само че и капиталистите Дончев сподели:

„ България към момента има непретенциозен опит с участието в Европейски Съюз. На българския бизнесмен към момента мащабите му са дребни. Усещането за беднотия идва от това, че в случай че до през вчерашния ден сме се сравнявали със себе си, през днешния ден се съпоставяме с другите – с шведи, австрийци, германци ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР