Ако преди 5 години ми бяха казали, че ще има

...
Ако преди 5 години ми бяха казали, че ще има
Коментари Харесай

Samsung представи SSD моделите 860 EVO и 860 PRO официално в България



Ако преди 5 години ми бяха споделили, че ще има налични и бързи SSD за всички и най-много за геймърите, най-вероятно щях да се изсмея. Темпът на технологиите през последните 2-3 години обаче се форсира доста и хитринки като VNAND направиха твърдотелните носители по-издръжливи, с по-голям потенциал и най-важното - по-достъпни.

Напълно в удостоверение на казаното нагоре, през днешния ден Samsung публично демонстрираха в България новата си серия SSD - 860 EVO/PRO, за която към този момент писахме. На забавно събитие журналистическата колегия бе призована да смени дисковете на преносимите компютри си с модели от въпросната серия, с цел да бъде демонстрирано какъв брой елементарно става това.

На процедура спецификациите на тези дискове са ясни и от предходния ни материал - те обезпечават отлично бързодействие и невиждан брой записи. Моделите идват в разнообразни размери, като най-малкият е 250GB , а най-големият - 4TB . Скоростите на четене/запис за EVO и PRO са респективно 550/520 MB/s и 560/530MB/s .

Сред подобренията по отношение на миналата серия 850 е и новият контролер MJX , който като се изключи че обезпечава положителни скорости, има усъвършенствана поддръжка в Linux. Новите серии към този момент се продават в България и са чудесна алтернатива за всички геймъри, само че и освен - както знаем, дискът е най-голямата запушалка във всяка компютърна настройка и слагането на SSD може да форсира осезаемо всяка система. SSD за народа - какво по-хубаво?


Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР