Ако правителството беше компенсирало навреме бизнеса за увеличените цени на

...
Ако правителството беше компенсирало навреме бизнеса за увеличените цени на
Коментари Харесай

Даниел Митов: Правителството е безпомощно, не реагира навреме и не чува съвети

Ако държавното управление беше компенсирало в точния момент бизнеса за увеличените цени на електрическата енергия, нямаше да има такъм ценови скок, какъвто следим сега. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред Българска национална телевизия.

Той подсети, че токът от АЕЦ Козлодуй коства 50 лева, а се продава в пъти по-скъпо, както и че от ГЕРБ са предложили разликата да се употребява за компенсиране на бизнеса, само че ръководещите не са се вслушали в предлагането.

Той уточни, че приемането на обезщетения за бизнеса е неотложно и заради това, че сегашните ограничения важат до 1 април, а в новия бюджет не са заложени механизми за компенсиране на бизнеса.

„ Правителството сподели, че е безпомощно да ръководи, не реагира в точния момент “, установи Митов.

Той подсети също, че кабинетът е основал спешен щаб по отношение на войната в Украйна едвам на десетия ден след започването й, след гледище от ГЕРБ. По думите му, без опозиционен напън ръководещите „ нямаше да знаят, че има и война “.

Политикът отхвърли упреците, че ГЕРБ води война с държавното управление и насажда суматоха в обществото.

„ Когато приказваме с обстоятелства, с доказателства и числа не е всяване на суматоха, казването на истината не е всяване на суматоха “, акцентира Даниел Митов.

„ Не сме разгласявали курс към война против никого, война се води против нас. (…) Винаги сме се опитвали да оказваме помощ на ръководещите с градивни препоръки. “ – уточни той.

„ Няма по какъв начин ние оттук насетне да продължаваме да приказваме на глухи хора “, добави заместник-председателят на ГЕРБ.

Той означи, че в ГЕРБ има единодушие за курса към предварителни избори и за избора на управление на партията.

Митов увери, че опозиционната партия ще употребява всички принадлежности на демокрацията, с цел да упорства за предварителни избори, и че те могат да се проведат бързо, както е посочила практиката от предходната година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР