Ако посетите Капана и главната улица в центъра на Пловдив

...
Ако посетите Капана и главната улица в центъра на Пловдив
Коментари Харесай

Грозна гледка в петък вечер! Пловдивчани засипват центъра с бутилки от алкохол, опаковки и фасове

Ако посетите Капана и основната улица в центъра на Пловдив в петък или събота вечер, може би ще останет изумени от грозната кратина, която пловдивчани са изрисували с боклуци. Най-посещаваните места в града стават обект на изключителна бедност след сбирки на хора от града, които явно не се интересуват от чистотата на Пловдив.
Прочетете още
За следващ път читатели на TrafficNews алармираха за казуса и описаха, че всеки петък и събота, куп младежи се събират, на по този начин известното измежду пловдивчани „ Широкото ”, намиращо се в Капана и оставят след себе си по цялата земя- бутилки от алкохол, фасове и куп други боклуци . По думите на възмутените читатели най-често групите се нареждат пред нонстопа, купуват си нещо за консумация и прекарват вечерта там. Проблемът, който се заформя обаче става сериозен и това се трансформира в процедура, а всеки приема за обикновено да изхвърли бутилката си от водка и пакетчето на земята, като има вяра, че на другия ден някой ще почисти оставената от него бъркоития.

„ Да, на другия ден се чисти, това е реалност,  но би трябвало ли всеки петък и събота ние да ставаме очевидци на този смут и центърът на града ни да се трансформира в един голям панер за боклуци. Да не приказваме, че толкоз доста хора се събират,  дори не можеш да минеш, с цел да стигнеш до магазинчето. Преминаваш, подритваш бутилки, настъпваш храна, извънредно е просто и на младежите не им  прави усещане обстановката, в която се намират, ” споделя нашият четец.



Когато решиш да напуснеш Капана изрисуваната от боклуци картина не изчезва. По основната улица на цнтъра, където се намира меката на дюнерите в града, пловдивчани натрупат празни пакети и бутилки по земята, като си потеглят наядени и без скрупули. Да се добереш до място в кошчето за отпадък също е невероятно, тъй като те преливат от всевъзможни боклуци.

„ Вървя по основната алея и се натъквам на същата бедност. И да искаш да си изхвърлиш боклука в кошчето няма място, прилива, тъй като всичко се изхвърля в тях. Те са прекомерно малко, с цел да съберат толкоз доста боклуци за целия ден. Това несъмнено не е опрощение на пловдивчаните умерено да си зарежат опаковката на земята ”, приключи нашият четец.

Медията ни се надява контролът обвързван с този проблем да се ускори, с цел да не трансформираме центъра на Пловдив в голямо бунище!

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР