Ако попитате стопаните на различни котки кои са най-умните сред

...
Ако попитате стопаните на различни котки кои са най-умните сред
Коментари Харесай

Най-умните породи котки

Ако попитате стопаните на разнообразни котки кои са най-умните измежду представителите на разнообразни породи, те незабавно ще ви кажат, че това е породата на тяхната котка.

Това е обяснимо, всеки собственик на котка е удивен от качествата на своя питомец. Все отново от Animal Planеt са създали изследване кои породи котки са най-интелигентни. За да се стигне до резултат, са избрани критерии, съгласно които е правено изследването. Те са следните:

- дарба да се приспособяват съгласно мястото на пребиваване;

- експедитивност на създаване на връзки със стопаните;

- дарба за запомняне на команди и повторение на упражнения;

- връзка с други животни.

Оценява се и способността на котките да добиват сами храната си. Според тези критерии са избрани някои породи като по-адаптивни и измежду своите родственици. Ето кои са най-умните породи котки:

Канадски сфинкс

 Канадски сфинкс Снимка: pickapaw

Тази порода е водач по разсъдък. Експертите са останали очаровани от метода, по който Сфинксът реагира на ежедневните обстановки. Той доста бързо се привързва към стопаните си, а знае и по какъв начин да покори сърцата на неговите посетители. Животните от тази порода обичат вниманието, подготвени са постоянно да се забавляват и играят с всеки, който пожелае да им бъде сътрудник в заниманията. Определено са много умни котки.

Турска ван

 Турски Ван

Тези животни доста елементарно се образоват. Запомнят всички трикове и даже са подготвени сами да измислят смешни придвижвания, единствено с цел да завоюват любовта на своите стопани. Ако имат обичана играчка, те са непрекъснати в интереса към нея и я търсят, до момента в който я намерят.

Сиамска котка

 Сиамска котка

Сиамските котки се отличават с извънредно любознание. Те са в положение да запомнят разнообразни команди и даже могат да извършват заучени трикове. Но образованието им е мъчно, тъй като имат непослушен характер и е нужно доста самообладание, с цел да бъдат подготвени.

Тонкинска котка

 Тонкинска котка Снимка: Phaithai Cattery

Представителите на тази порода са доста дейни, интелигентни, обществени и имат потребност от доста внимание. Те имат доста добра памет и даже възприятие за комизъм, което им отрежда място измежду интелигентните представители на типа.

Руска синя котка

 Руска синя котка

Представителите на тази порода са доста умни същества. Синята котка може да се трансформира в питомен домакински любим. Тъй като са високо интелигентни, тези котки може да откажат да извършват команди, в случай че я карат да играе като смешник пред гостите на стопанина.

Бурманска котка

 Бурманска котка Снимка: Catster.com

Тази писана е доста любознателна. Тя е измежду най-умните породи котки. Обича да следва стопанина си вкъщи и да следи неговите занимания. Обичат да играят, схващат се добре с други домашни любимци и са радостни и общителни. Всяка котка може да покаже най-хубавото от себе си, в случай че усеща любовта и вниманието на своите стопани. strong

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР