Ако попитате 100 човека, избрани на абсолютно случаен принцип, как

...
Ако попитате 100 човека, избрани на абсолютно случаен принцип, как
Коментари Харесай

Американските християни вярват, че Бог изглежда като Илон Мъск


Ако попитате 100 индивида, определени на безусловно инцидентен принцип, по какъв начин наподобява Бог, евентуално ще получите към 100 разграничи отговора. Но, в случай че попитате американски християни и по-късно обобщите техните отговори е много евентуално да получите лице, което е много близо до това на създателя на софтуерната компания „ Тесла ” – Илон Мъск.

За това изобретение оповестява уеб сайтът за технологии „ Гизмодо ”, цитирайки неотдавна излязло проучване, оповестено в научния вестник „ PLOS One ”.

Изследването, основано на вярата, е дело на психолози от университета на Северна Каролина. Екипът е посочил на 511 американски християни разнообразни видове лица и ги е попитал кои черти съгласно тях са божествени. На всеки един участник са му показани над 300 лица основани изкуствено от компютър въз основата на желанията на средностатистическия американец. Изследователите по-късно са обобщили изображенията и резултатът се е оценил от 400 участници, които са споделили, че мъжът на изображението е „ по-мъжествен, кавказки, прелъстителен, образован и обичащ ” в сравнение с „ не божественото лице ”, което е било основано, посредством обобщаване на изображенията, които не са били определени от участниците. Интересно е и, че божественото лице много наподобява на Илон Мъск, който не е упоменат публично в проучването, само че изображението в действителност е доста сходно с неговото лице.

Проучването е разкрило, че по-консервативните участници са си представяли Бог като „ по-мъжествен, възрастен, всесилен и умен ”, до момента в който либералите са си представяли господ като „ по-любящ и с афроамерикански черти ”. Също по този начин по-възрастните участници са описали един по-възрастен господ, тези, които се одобряват за привлекателни са описали един много прелъстителен облик, само че и мъжете, и дамите, участващи в проучването, са показали господ като мъж.

Изследователите заключават, че тяхната извадка наподобява "има постоянни показа за божието лице, включващи ясни физически черти (напр. неустрашимост, младост и белота) и психически характерности (например любов)" и че техните усещания отразяват техните политически идеологии и персоналния външен тип.

"Тенденцията на хората да имат вяра в Бог, който наподобява на тях, е в сходство с егоцентричната пристрастност", споделя един от създателите на проучването - Кърт Грей в прессъобщение. "Хората постоянно виждат своите вярвания и черти в други хора и нашето проучване демонстрира, че Божият външен тип не е по-различен - хората имат вяра в Бог, който освен мисли като тях, само че също по този начин наподобява на тях". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР