Ако получим третия мандат, ще поканим ПП на разговори. Не

...
Ако получим третия мандат, ще поканим ПП на разговори. Не
Коментари Харесай

Не може хартиената бюлетина да спира преговорите за правителство, заяви Вяра Емилова от БСП

Ако получим третия мандат, ще поканим Политическа партия на диалози. Не може хартиената бюлетина да бъде разграничителната линия за това ще има ли държавно управление. Разговорът за бъдещето на България би трябвало да стои на друга основа - дали ще има бюджет и по какъв начин жителите ще преживеят тази зима. Това сподели в предаването " Офанзива " по Вяра Емилова от Българска социалистическа партия.

Според нея няма метод Българска социалистическа партия да поддържа мандати на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". " Ако бъдем поканени, ще отидем на диалози с Политическа партия, с цел да отстояваме нашата обществена политика. Много е значимо да има постоянно държавно управление. Изборите измориха хората, както и политиците, загуби се доверието в политическата система. Трябва да се обединим към политики, значими за България, с цел да няма предварителни избори ", акцентира тя.

Относно оставката на Демерджиев, Емилова посочи, че загубата на служителя на реда на границата е била последната капка. " Явор Гечев върна фрагменти на ГЕРБ. Направи редица смени. Финансовият министър също не се оправя, значимо е да предложи бюджет на страната ", счита Емилова.

По думите ѝ Българска социалистическа партия към този момент е внесла предлагането за смесено гласоподаване. " Ние не отхвърляме машинното гласоподаване. Около 600 000 жители не гласоподаваха поради усложнения при гласуването с машина. Затова ние предприехме стъпка в тенденция да упражнят право на глас всички жители. Машинното гласоподаване изигра своята роля - разкриха се схеми за пазаруване на гласове и операции ", съобщи Емилова.

Темата за машинното гласоподаване в същото разяснява и депутатът от " Продължаваме Промяната " Иван Христанов.

" Беше безсрамно това, което се случи с хартиените бюлетини. Най-големите печеливши от връщането на хартиените бюлетини са ГЕРБ и Движение за права и свободи, кой е излъгал Българска социалистическа партия, че могат да завоюват нещо от това, не знам ", сподели той.

" Имам терзание, че това служебно държавно управление извършва стратегия на ГЕРБ ", съобщи Христанов.

Относно бюджетния въпрос Христанов бе безапелационен. " Служебното министерство на финансите стъпва на извънредно несъответстваща макроикономическа прогноза, която ГЕРБ поддържа. Целта е да се сътвори чувство за апокалипсис, само че подобен няма. Ще се въздържаме от искане на оставки на служебните министри, само че ще пожелаваме отговори ", закани се някогашният зам.-министър на земеделието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР