Ако получавате от мобилния си оператор телефонни обаждания, SMS-и и

...
Ако получавате от мобилния си оператор телефонни обаждания, SMS-и и
Коментари Харесай

Имат ли право телекомите да ни засипват с рекламни съобщения и как да ги спрем?

Ако получавате от мобилния си оператор телефонни позвънявания, SMS-и и имейли за изтичащ контракт, промоционални абонаментни проекти или други преференции, то най-вероятно сте дали единодушието си за това при сключването на контракта, коментират специалисти от некомерсиалния план.

Дали тъй като тогава не сте обърнали внимание или просто към този момент в действителност ви е омръзнало от всички тези позвънявания и известия, само че в този момент стигате до решението, че желаете всичко това да спре!

Можете да оттеглите единодушието си когато и да е, като телекомът е задължен да подсигурява това да стане безплатно и по елементарен за вас метод. За задачата е належащо да уведомите сдружението за желанието си, като се позовете на член 261, алинея 2, т. 2 от Закона за електронните известия.

Ако след изразеното от вас след това или още при сключването на контракта противоречие с бъдещо приемане на известия за маркетингови цели операторът продължава да ви нападна с позвънявания и SMS-и, можете да подадете...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР