Ако политическата ситуация се стабилизира, технически сме готови да финализираме

...
Ако политическата ситуация се стабилизира, технически сме готови да финализираме
Коментари Харесай

Управителят на БНБ: Ако политическата ситуация се стабилизира, влизаме в еврозоната през 2024 г.

Ако политическата обстановка се стабилизира, механически сме подготвени да завършваме процеса за присъединение на страната в еврозоната в периодите, в които това би трябвало да стане – от 1 януари 2024 година Това съобщи управителят на Българска народна банка Димитър Радев. Той участва през днешния ден в конференция в София, която разисква преимуществата и опциите за България от участие в еврозоната.

" Закъсняхме доста вследствие на политическата обстановка. Това, от което имаме потребност в този момент, е работещо държавно управление и работещ парламент, тъй като би трябвало да се одобряват голям брой законови ремонти и нови закони ", разяснява Радев.

Според шефа на Българска народна банка  засега страната ни не извършва само критерия за инфлацията. Той добави, че картината не е еднопосочна и напомни, че за първи път от 20 месеца насам трендът на инфлацията се обърна през октомври. Радев уточни, че критерият инфлация се мери към края на април 2023 година и сподели, че въпросът се следи деликатно от институциите у нас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР