Ако поддържате старичък компютър за игри, заради ретро класики или

...
Ако поддържате старичък компютър за игри, заради ретро класики или
Коментари Харесай

Steam ще спре да работи на компютри с Windows XP и Vista от 2019 г.



Ако поддържате старичък компютър за игри, поради ретро класики или по друга причина, то имаме неприятна вест за вас. От Valve оповестиха, че тяхната платформа Steam няма да поддържа Winwdows XP и Vista системи от 1 януари 2019 година

Steam оферираше поддръжка на тези остарели Оценка за съвместимост за по-дълъг интервал, в сравнение с по-голямата част от останалите софтуерни артикули. Според разработчиците ѝ обаче новите версии просто няма по какъв начин да бъдат съвместими с тях.

Прочетете още: Steam – препоръки и трикове за начинаещи и напреднали геймъри

“Най-новите функционалности в Steam разчитат на вградена версия на Гугъл Chrome, която не работи на остарели версии на Windows – пишат от Valve. – В допълнение бъдещите версии ще изискват функционалности и ъпдейти за сигурността, налични единствено в Windows 7 и по-нови Оценка за съвместимост.”

В момента едвам 0,23% от потребителите на геймърската платформа употребяват 32-битов Windows XP. Никакви други версии на XP и Vista не се виждат в формалните данни за месец май на хардуерната и софтуерна статистика, поддържана от Valve за потребителите на Steam. Явно техните дялове са прекомерно дребни и попадат в категорията “Други”, която съставлява 0,12% от общия брой консуматори.

Редно е да се добави, че Microsoft публично “пенсионира” Windows XP през 2014 година Края на поддръжката на Vista пък пристигна през 2017 година Следваща в този лист е Windows 7, чиято поддръжка ще бъде прекъсната през 2020 година

Каквато и операционна система да изберете, в общия случай не би трябвало да имате проблем с по-старите игри, макар че в някои случаи може да ви се наложи да пипнете някоя конфигурация. Windows 7 предлага комфортен “Windows XP mode”, който на процедура съставлява виртуална машина с лицензирано копие на по-старата Оценка за съвместимост.

Windows 10, за жалост, не предлага такава функционалност, само че въпреки всичко можете да изпробвате разнообразни настройки за съвместимостта на даденото приложение. За задачата кликнете с десния бутон на мишката върху започващия файл и отидете в Properties > Compatibility.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР