Ако по вещите, които човек ползва, можем да си направи

...
Ако по вещите, които човек ползва, можем да си направи
Коментари Харесай

Телефон за пораснали

Ако по движимостите, които човек употребява, можем да си направи извод за него, то телефоните напоследък са положително поле за опит.

След години на идентични устройства, които неразбираемо за какво хората внезапно започнаха да държат като филия с конфитюр, говорейки по тях, внезапно пристигна времето и на разчупените форми - разтварящи се и разгъващи се телефони.

Като споделяме “изведнъж ”, не сме напълно прави, тъй като сред първия Samsung Fold и последния, който беше, са минали 4 години.

И въпреки всичко, в случай че се върнем на опита кои са Flip-хората и кои са Fold, може би да опитаме да очертаем някои техни общи черти.

Flip се появи на пазара една година по-късно от Galaxy Z Fold. Той е като по-малкият брат, който обича купона, заниманията, селфитата, приятелите.

Fold е по-скоро пътешественикът на дълги дистанции, улегналият, индивидът с специалност.

В България измежду посланиците на Fold модела са водещата на “Преди обед ” и футболната звезда. Ако Flip потребителите са експериментаторите, Fold са експертите - хората, повтаряли в продължение на години едно и също нещо, до момента в който го овладеят до най-малкия подробност.

В духа на всяко лято и тази година Samsung показаха новите foldable устройства, които към този момент носят в името си цифрата 5.



Големите промени този път са две - пантата и процесорът.

Може би на пръв взор пантата звучи като нещо дребно, само че за един сгъваем телефон тя е от основно значение. Реално, от нейната работа зависи и животът на телефона.

Неслучайно първите опити с новите сгъваеми устройства бяха безчовечен проби за издръжливостта на Flip, в това число и тестване при часове работа под вода. Резултатът е цялостен успех за дребния сгъваем телефон - той устоя на двойно повече отваряния и затваряния от плануваните 200 хиляди пъти.

Основната забележима разлика при Fold в този момент, по отношение на миналата му е версия, е в плътното му затваряне, което не беше допустимо в предходния модел.

Досега в сгънато положение откъм пантите се образуваше необятен празен ход, който леко нарушаваше салдото във визията на устройството.

Още едно разследване от новите панти е намаляването дебелината на телефона, както и на неговото тегло. И макар че става дума за 10 гр. и 2 мм., когато вземете устройството в ръка, усещате, че то е една концепция по-компактно. Силна дума за толкоз огромен телефон, само че факт е, че в сгънато положение Galaxy Z Fold 5 се превърта елементарно в дланта, а тесният и дълъг челен екран се оказва елементарен за работа с една ръка.



Устройството се предлага в три цвята – черен, бежов и синьо-сив, всичките са известната пастелна гама.

Освен пантите, другата огромна смяна в Galaxy Z Fold5 е обвързвана с процесора, който е Snapdragon 8 Gen 2. Той е осемядрен и ще се оцени от хората, които играят игри.

Процесорът Kryo обезпечава 35% по-бърза продуктивност и 40% по-добра енергийна успеваемост. Тези усъвършенствания са вероятни с помощта на чисто новата микроархитектура на чипа, която преобразува едно дейно ядро в в допълнение ядро за продуктивност, с цел да доближи до вид многонишкова продуктивност със скорости до 3,36 GHz.

Устройството е с 12GB RAM и има варианти за 256GB, 512GB и 1TB памет за файлове. Поддържа освежаване с периодичност до 120Hz.



Преди да приказваме за батерията, би трябвало да си дадем изясненост, че толкоз огромни екрани - в разгънато положение вътрешният екран е 7.6 ” или съвсем 20 см. - хабят доста ток.

Батерията е като в предходния модел 4400 mAh, бързото зареждане е при 25W, а безжичното до 15W. В духа на новото време телефонът идва без зарядно в кутията.

Спокойно ще издържите един цялостен работен ден, без да се притеснявате, че телефонът ви може да “умре ” внезапно. Ако сте спестовни - и още половин.



Основният екран поддържа работа със специфичната версия на стилуса S Pen, който се купува настрана. Той също е изменен - този път е по-тънък.

Това че на подобен огромен екран четете по-лесно документи и таблици е ясно. Гледането на сериали и филми обаче се оказва извънредно прелестно. Случва се като обърнете устройството тъй че високата страна да ви стане необятна. Тоест, вместо съответствие 5:6, получавате 6:5.

В тази позиция чувате и стереозвук в доста положително качество, както и картина на целия вътрешен екран от борд до борд. По отношение на цветове разполагате с два режима - Vivid и Natural, както и с опция за фина конфигурация на салдото на бялото.

Резолюцията на огромния dynamic AMOLED 2X екран e 1812 x 2176 пиксела. Пиковата бляскавост на екрана е увеличена до 1750 нита, което прави работата или заниманието с това устройство допустима при всевъзможни условия.



Ако желаете да мултитасквате, елементарно делите екрана на три, увеличавате или намалявате размера на прозорците и в общи линии се забавлявате.

Нещо, което потребителите на Mac преносими компютри добре познават и употребяват, и с приятна изненада откриваме и тук е лентата Taskbar, която се появява в долната част на екрана, до момента в който сте в някое приложение.

В нея има бързи връзки към последно употребяваните приложения, както и към други авансово заложени такива. Реално, като желаете да разделите екрана сред няколко таба, единствено ги драгвате от долната лента и ги дропвате в полето. Работната повърхност сама са дели на 2 или на 3 прозореца.

Селфи камерата начело (при прегънат телефон) е 10МР. При отворен телефон имате достъп до 4МР датчик, който е прикрит под екрана в дясната му част и също може да се задейства с команда с ръка, което разрешава отдалечени селфита.



Основните камери към този момент са отделени като територия от светкавицата и са три – 50MP, 10MP с 3x Zoom и 12MP с ултраширока оптика. За видео или фотоси на мрачно на помощ идва автоматизираният нощен режим, който сигурно ще ви е от изгода.

Ако би трябвало да обобщим - с това устройство елементарно съчетавате потребното с приятното. Благодарение на многото му лица с чиста съвест можете да пътувате на отмора или в командировка без преносим компютър и да си вършите работата, както сте привикнали.

,,Лесно ли се употребява Android? ” - това беше въпросът, който ни зададоха няколко върли iPhone консуматори, откакто повъртяха Fold в ръката си.

След като по-голямата част от света го употребява, явно, че е елементарно.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР