Ако по-рано геополитиката се е ограничавала само до необятните пространства

...
Ако по-рано геополитиката се е ограничавала само до необятните пространства
Коментари Харесай

Times: За Китай господството в космоса стана въпрос на живот и смърт

Ако по-рано геополитиката се е ограничавала единствено до необятните пространства на Земята, то през днешния ден тя към този момент е отишла в космоса.

Както написа The Times, до момента в който Съединени американски щати демонстрират равнодушие, Китай възнамерява да сътвори опора на Луната, което ще му помогне в бъдеще да противодейства на Съединени американски щати при положение на спор.

Колонизирането на Луната за Китай през днешния ден е не просто сантиментална фантазия, само че и възходящо чувство, че тук ще се разиграват бъдещите войни.

Според The Times предходната година Китай кацна от другата страна на Луната, а тази година изпрати апарата Chang'e-5 до спътника на Земята и това допуска, че Пекин има намерение да сътвори лунна база.

„ Какво прави Китай в космоса? Може би в това има известна нотка на остаряла романтика, тъй като галактическият транспортен съд е кръстен на китайската богиня на луната Чанъе. А също и детайл на научно любознание и предпочитание за лов за титли, съревновавайки се с Русия и Съединени американски щати “, написа създателят на материала.

По негово мнение стратегическата цел е да се откри надзор над галактическото пространство в лунната орбита, което обезпечава излизане в открития космос.

Теоретикът на галактическите войни професор Еверет Долман, който преподава военна тактика в Командния лицей на американските военновъздушни сили, излезе с малко апокалиптична формула: „ Който управлява нискатта околоземна орбита, управлява околоземното пространство.

Този, който управлява околоземното пространство, ръководи земята. Този, който ръководи на Земята, дефинира ориста на човечеството. “ И съгласно създателя на материала Китай ще се придържа точно към тази тактика.

„ Пространството сред Земята и Луната е от огромно стратегическо значение за възраждането на китайската нация “, сподели един почитан китайски военачалник през 2016 година

И ръководителят на китайската лунна задача споделя: „ Ако в този момент не летим там, макар наличната опция, нашите потомци ще ни осъдят. Ако другите летят, те ще станат стопани. “ Както заключава създателят на The Times, това е повода китайците в този момент да бързат, до момента в който американците демонстрират равнодушие.

Доналд Тръмп подреди основаването на галактически сили, получи нелепи мнения, когато заповяда да бъдат облечени в униформи за джунглата и по-късно загуби интерес към това.

А Джо Байдън, който е фокусиран върху битката с ковид, ще бъде благополучен единствено в случай че съперничещите си магнати Илон Мъск и Джеф Безос поемат някои от тежките задания по проучване на космоса.

„ Но даже многомилиардното им положение не е задоволително за това. Китай има доста по-високи залози от Мъск и Безос, които се конкурират със своите ракети - чии ракети са по-дълги.

Той желае да се утвърди на Луната, което ще му помогне в бъдеще. Ако се има вяра на изказванията на висшето военно командване на КНР, господството в космоса се трансформира във въпрос на живот и гибел. Новият американски президент би трябвало да обърне внимание на това. Лунната конкуренция продължава. “, обобщава създателят на публикацията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР