Ако планирате пътуване до далечна страна като Япония, трябва да

...
Ако планирате пътуване до далечна страна като Япония, трябва да
Коментари Харесай

10 странни японски традиции

Ако планирате пътешестване до далечна страна като Япония, би трябвало да очаквате, че някои традиции ще бъдат много разнообразни от тези, с които сте привикнали. Дори да знаете, че хората си разменят поклони за привет и си събуват обувките на вратата, други неща могат да ви се сторят по-странни, написа obekti.bg, базирайки се ViralNova.
1. Числото 4 се заобикаля.

Древният писмен знак за 4 е сходен на този за думата " гибел ". Практиката на отбягване 4, прочут като " Тетрафобия, " е постоянно срещана в Югоизточна Азия. Така както на Запад някои здания нямат 13-ти етаж.

2. Да вървиш и да се храниш е грозно.

Въпреки че е задоволително в множеството западни страни, да ядеш до момента в който вървиш или пътуваш с трен се смята за немарливо държание в Япония. Сладоледът е изключение.

3. Хотели с капсули вместо стаи

Те се употребяват най-вече от пътуващи предприемачи и хора, които са се забавлявали до късно и са пропуснали влака за дома. Общо взето, за хора, които просто желаят да се строполят да спят някъде.

4. Сърбането е задоволително (и даже препоръчително).

Ако сърбате, това е знак, че се наслаждавате на храната. В реалност, в случай че не сърбате, домакините могат да решат, че храната не ви харесва.

5. Чехли на всички места .

Очаква се, че хората си събуват обувките, когато влизат в затворени пространства - частни домове, храмове, обичайни заведения за хранене, а от време на време и музеи. Има даже чехли, които са особено за банята, тъй че ще би трябвало да свалите вашите домашните чехли и да обуете чехлите за баня. По принцип, всякога, когато видите редица от чехли в Япония, просто обуйте един чифт.

6. Хората могат да употребяват рамото си като възглавница във влака.

В Япония е възможно да оставите чужд човек да употребява рамото ви като възглавница. Не че ще го направи съзнателно, по-скоро в някакъв миг някой ще окапе от отмалялост след дългия работен ден и главата му може да се озове на рамото ви.

7. Да си духаш носа на обществено място е изцяло недопустимо.

Секненето на обществено мястно е освен невъзпитано, а чисто и просто гадно в очите на японците. Карайте на подсмърчане, до момента в който не намерите уместно място (например социална тоалетна).

8. Бакшишът е пренебрежение.

Да оставиш пари допълнително освен се смята за жестоко (или даже обидно), само че може да докара до комплициране, тъй като просто никой не го прави. Има значително истории за сервитьори, които се опитвали да настигнат клиента по улицата, мислейки че си е не запомнил парите. Ако сте в действителност мощно впечатлени от обслужването и желаете да се отблагодарите, може да оставите дребен подарък.

9. Винаги носете подарък на домакините.

Да бъдеш поканен в дома на някого е чест, тъй че би трябвало да отговорите на жеста с дребен подарък за домакина. Подаръкът не би трябвало да бъде комплициран или безценен, само че нормално се опакова колкото се може по-старателно, с първокласна хартия и панделки. Ако някой ви предлага подарък, го приемете, само че попротестирайте леко от учтивост. Не го отваряйте пред тях.

10. Не си пълнете чашата сами.

Точно както и в други страни, първо обслужвате гостите, и най-после себе си. Въпреки това, когато става дума за питиета, не пълнете личната си чаша. Някой различен евентуално ще го направи вместо вас. И чакайте някой да каже " Kanpai " (Наздраве!) преди да пиете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР