Ако планирате да пътувате със самолет по празниците, е добре

...
Ако планирате да пътувате със самолет по празниците, е добре
Коментари Харесай

Внимавайте с литиево-йонните батерии, когато пътувате със самолет по празниците





Ако планирате да пътувате със аероплан по празниците, е добре да се запознаете с разпоредбите за преместване на литиево-йонните акумулатори.

Литиево-йонните акумулатори могат да се намерят в преносимите компютри, мобилните телефони, таблетите, камерите и електронните цигари. При щета, късо съединяване или прегряване те могат да се самозапалят и да провокират пожар в самолета, който няма да може да бъде елементарно сподавен.

Литиево-йонните акумулатори също могат да се употребяват за зареждане на умни чанти или куфари, които оферират GPS следене, могат да зареждат устройства и да бъдат заключвани отдалечено посредством мобилен телефон.

От Европейската организация за авиационна сигурност поучават огромните електронни устройства да бъдат внасяни в салона на самолетите, когато е допустимо. Ако устройствата са прекомерно обемни и би трябвало въпреки всичко да се слагат в багажа, който се чекира, то е добре да се съблюдават няколко правила. Устройствата би трябвало са изцяло изключени и добре опаковани, с цел да не се наранят. Освен това те не би трябвало да се транспортират в същата чанта със запалими субстанции като парфюми и аерозоли.

Много от авиолиниите в Европа към този момент имат и лични процедури, съгласно които пасажерите не би трябвало да носят компютрите си в чекирания багаж.

На уеб страницата на Европейската организация за авиационна сигурност можете да намерите спомагателна информация за това кои предмети са рискови и по какъв начин би трябвало да се транспортират по най-сигурния метод.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР