Ако планираме пътуване до тази страна на чудесата, тогава определено

...
Ако планираме пътуване до тази страна на чудесата, тогава определено
Коментари Харесай

Солената пустиня в Аржентина

Ако планираме пътешестване до тази страна на чудесата, тогава несъмнено би трябвало да посетим един от най-големите естествени явления там - солената пустиня Салинас Грандес в Северна Аржентина. Намира се на надморска височина 170 метра в подножието на планинската верига Сиерас де Кордоба. Солените полета покриват повърхност от към 6000 кв. км. Общата дължина е повече от 250 км, ширината ѝ - към 100 км.

Туристически капацитет на Салинас Грандес

Гледката на Салинас Грандес е нещо, което човек в никакъв случай няма да не помни, тъй като това е третото по величина плато в света. В далечината солените блата наподобяват като голямо замръзнало езеро. Въпреки това, сняг няма - вместо това има сол до дебелина 1,5 м.

 Снимка 386237

Преди доста време тази област е била антично езеро, което с годините е пресъхнало. В безоблачен ден ослепителният контрастност сред синьото небе и безкрайното поле на белота е спиращ дъха. Ако желаеме обаче да се насладим на този вълшебен пейзаж, без да навредим на очите си, тогава би трябвало да си вземем слънчеви очила. При посещаване на това необикновено знамение на природата се предлагат и слънцезащитни артикули и няколко бутилки вода.

 Снимка 386239

Въпреки че регионът е частна благосъстоятелност на дребни компании, те разрешават на туристите да се разхождат из Салинас Грандес гратис. Посетителите могат да видят и да научат за процеса на извличане на минерална сол и да закупят няколко пакета като сувенир.

 Снимка 386238

Методите за добиване на солта в Аржентина обичайно са останали непроменени в продължение на десетилетия. Първо, правоъгълна лента се изрязва. След това солта се отстранява и се поставя наоколо до канавка, която се напълва с вода. Тъй като слънцето грее съвсем през цялата година, водата се изпарява в границите на шест седмици и остава единствено солта.

 Снимка 386240

За да прибавим спомагателен солен привкус към визитата си, Life Globe поучават да хапнем и в " Ресторанта на солта " (Restaurant de Sal) с аспект към пътя до Чили. Соленото плато предлага отлични благоприятни условия за фотоси. Получаваме невероятни резултати, като играем с образната вероятност и при комбинацията от бяло и синьо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР