Aко пчелите на Земята измрат, то след четири години тяхната

...
Aко пчелите на Земята измрат, то след четири години тяхната
Коментари Харесай

Масов мор на пчели в Русия

Aко пчелите на Земята измрат, то след четири години тяхната орис ще застигне и хората. Тази апокалиптична догадка принадлежи на Алберт Айнщайн и, за жалост, през последните години придобива все по-реалистични измерения. Само от началото на лятото всеобщ мор на пчели е регистриран в 20 района на Русия, осведоми The New York Post. Изданието цитира специалисти, съгласно които тревожното събитие се дължи на небрежното и прекалено потребление на пестициди, написа "Монитор ".

Случаи на всеобща крах на опрашващите инсекти са закрепени в Татарстан, Башкирия, Брянска, Воронежска, Липецка, Курска, Уляновска, Московска, Тульска, Нижегородска, Рязанска, Ростовска, Саратовска и Смоленска области, в републиките Мордовия, Удмуртия, Марий-Ел, в Краснодарския, Алтайския, Ставрополския райони и други

В някои места загубата доближава до 2% от общия брой на пчелните фамилии. Ветеринари към този момент изследват кошерите, взели са проби за инфекциозни болести, за проучване са изпратени и умрелите инсекти. В потърпевшите райони са основани специфични комисии, които организират обширен разбор на протичащото се. Очаква се окончателните отчети да бъдат подготвени след няколко месеца, само че ветеринарите са безапелационни, че най-вероятно виновност за гибелта на пчелите имат химикалите, с които се обработват растенията в полята.

Растителните опрашвани култури обезпечават на човечеството една трета от целия размер на продоволствени запаси, като 80-90% се опрашват точно от пчелите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР