Ако пазарът го позволява, цените в заведенията могат да бъдат

...
Ако пазарът го позволява, цените в заведенията могат да бъдат
Коментари Харесай

Цените в заведенията ще паднат при 9% ДДС?

Ако пазарът го разрешава, цените в заведенията могат да бъдат намалени. Всеки месец обаче в последната година и половина цените на стоките, които ни се доставят, се усилват. Има артикули, които за този интервал към този момент са с 20% по-скъпи.
Това сподели ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов във връзка предлагането Данък добавена стойност за заведения, заведения за публично хранене и развлекателен бранш, категоризирани по Закона за туризма, да стане 9%.

Успяхме с доста срещи с държавното управление, целият отрасъл се обединихме. Става въпрос за 250 000 работни места, добави той.

Ние бяхме затворени в името на здравето, в името на хората. Смятаме, че тази мярка беше вярна, само че си понесохме и следствията, добави той.

Смятам, че решението на премиера Борисов е вярно и че след 12 месеца приходната част в бюджета ще бъде равна или по-голяма, в сравнение с е в този момент, съобщи Алибегов.

Това е една антикризисна мярка за потреблението. Трябва да повишим потреблението, ще създадем всичко допустимо за това, акцентира ръководителят на Българската асоциация на заведенията.

Нелоялната конкуренция убива този отрасъл, желаеме да се изсветли този бизнес. Искаме осигурителният предел да се вдигне, браншът да се изсветли и хората да стартират да си заплащат налозите, означи той.

Алибегов сподели, че след отварянето на заведенията, там се съблюдават всички ограничения за сигурност. Персоналът ще бъде тестван с PCR –тестове, разясни той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР