Ако отпадането на дерогацията влезе веднага, гарантирам, че ГЕРБ няма

...
Ако отпадането на дерогацията влезе веднага, гарантирам, че ГЕРБ няма
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ако ГЕРБ мръдне от позицията си, подавам оставка

Ако отпадането на дерогацията влезе незабавно, подсигурявам, че ГЕРБ няма да мръдне от позицията си, в случай че мръдне – си давам оставка от партията, съобщи пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Темата за дерогацията влиза през днешния ден в пленарната зала, а през вчерашния ден енергийната комисия отхвърли и двата плана – на ГЕРБ и Движение за права и свободи и на ПП-ДБ за датата, от която дерогацията да влезе в действие.

" Трябва да стъпим на това, което сподели Европейска комисия и европейският комисар – колкото може най-скоро да влезе в действие дерогацията. В никакъв случай " Продължаваме промяната-Демократична България " не би трябвало да се тормозят, в случай че дерогацията влезе незабавно ", увери Борисов.

По думите му в тази некоалиция, до момента в който всичко не се контракти, нищо не е контрактувано. Така отговори на въпрос дали желае оставката на здравния министър Христо Хинков. Когато се договорим, данъчните закони, оръжието за Украйна – ще мине, акцентира водачът на ГЕРБ.

За проблема " Пирогов " означи, че е систематичен състезател, политик, и това, което съгласно него би трябвало да се направи, ще стане по-късно през днешния ден - в здравна комисия да бъде изслушан шефът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров. Пред всички партии, обществено, на всички тези тематики да отговори – по този начин работи една правова страна, акцентира Борисов. Той се върна към избора на подуправител на НЗОК предходната седмица и разногласията в пленарната зала. Тогава споделих, че принципалът (здравният министър), който е определен от Народното събрание и е имал нашето доверие, е по-добре да си прави публичните поръчки, напомни ръководителят на ГЕРБ. Вследствие на което той(министър Хинков) направи някакви дейности, които в този момент всички ние се опитваме да си разбираем, свързани със единствено една болница – " Пирогов ". После, когато се усетиха, че проличава, че е доста поръчково, пуснаха инспекции и на другите лечебни заведения, разясни Бойко Борисов.

По думите му през вчерашния ден финансовият министър Асен Василев е дал рецептата за излаз от с обстановката и той я поддържа. Аз не съм министър председател, добави в отговор на въпрос дали министър-председателят би трябвало да изиска оставката на здравния министър Христо Хинков.

Асен Василев направи изказване пред медиите през вчерашния ден дружно с ръководителя на бюджетната комисия Йордан Цонев, направихме корекциите, това, което дадох обещание, е да подкрепим 15% нарастване по европейска инструкция, макар съпротивата на част от нашите депутати, заяви още водачът на ГЕРБ. И увери, че извършва поетите от него задължения. Вчера, да вземем за пример, подкрепихме измененията в закона за устройството на Черноморското крайбрежие на ПП-ДБ по молба на Кирил Петков, даде образец Борисов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР