Ако отглеждате коте вкъщи, то най-вероятно знаете, че неговата трябва

...
Ако отглеждате коте вкъщи, то най-вероятно знаете, че неговата трябва
Коментари Харесай

Сухата или мократа котешка храна е по-подходяща за домашна котка

Ако отглеждате коте у дома, то най-вероятно знаете, че неговата би трябвало да бъде богата и пълноценна на хранителни субстанции като тази на. Има разнообразни типове храна за обичаните ни домашни животни, само че не всяка една от тях е изцяло подобаваща. Домашните котки имат по-малко интензивност денем, не ловуват у дома и хранителният им режим би трябвало да бъде съгласуван с това. Ще разгледаме особеностите на сухата и на мократа котешка храна по-долу.

Калоричност при котешката храна

Котките имат потребност от доста протеин и доста калории, тъй като изразходват голямо количество сила. Тяхното придвижване денем е обвързвано с доста игри, бягане и отскачане от място на място. Когато избирате храна за вашето коте, потърсете такава, която е високо качество. Те са създадени от експерти, които деликатно са наблюдавали енергийната потребност на домашните котки и са основали най-правилната за тях храна.

Наличието на вода в храната

Както сами се досещате при гранулите водата е по-малко. В дивата природа котките получават минимум 60% от потребностите си от вода непосредствено от месото на плячката си. Това диктува какъв брой влага би трябвало да съдържа храната на всяка домашна котка.

Сухата храна съдържа единствено 6 до 10% вода. Тъй като котките имат доста висока приемливост към жадност, те може даже да не пият прясна вода. Това значи, че те всъщност се лишават от вода всякога, когато похапват.

Използването на растителен протеин

Много растителни протеини се употребяват в храните за котки. Те са скъп източник на протеини (и надлежно аминокиселини), мазнини, въглехидрати, фибри, витамини и минерали. Термичната обработка на скорбялата или така наречен нишесте, разрешава тя да се вложи под такава форма в храните за котки, че да бъде по-добре усвоима, а това от своя страна има значение за оптимално елементарно потребление на питателните субстанции от храната. Растителните протеини са в действителност по-лесно разградими за организма от животинските. В храната е обикновено да се съдържат протеини, които не се разграждат от организма и вследствие на престоя им в дебелото черво настъпват гнилостни процеси и се образува огромно количество газове. При подбирането на висококачествени и елементарно усвоими протеини се понижава мириса и размера на изпражненията, което има значимо значение за притежателите на котки, които живеят единствено у дома.
 Снимка 605671

Витамини и минерали

Сухата храна съдържа витамини и минерали, като то още веднъж е съобразено с потребностите на котките. Мокрите храни, поради консистенцията им, могат да бъдат по-малко калорични. В тях се влагат и два типа витамини, които се употребяват: мастноразтворими и водоразтворими.

Витамините B (тиамин, рибофлавин, пиридоксин, пантотенова киселина, ниацин, B-12) и витамин C са водоразтворими. Котките се нуждаят от тези витамини, защото те подкрепят имунитета, растежа и развиването, както и оказват помощ на органите да действат вярно. За да подберем най-хубавата храна за нашата котка е належащо да създадем свое изследване кои марки храни вършат клинични изследвания по какъв начин продуктите се одобряват от котките и кучетата.

Какво би трябвало да съдържа съвършената котешка храна за домашни котки

Списъкът с хранителни субстанции, нужни за котките, включва вода, протеин, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали. Тяхното съответствие зависи от породата на котето, неговата възраст, здравословно положение и още редица неща. Независимо дали котката ви живее на закрито или навън, тя се нуждае и от минерали и витамини. При процеса на произвеждане на подготвени гранули витамините и минерали се влагат в последния стадий от производството, тъй като някои от тях са термолабилни и е допустимо да се разрушат, в случай че бъдат вложени на по-ранен стадий.

За да избегнете прехранването на котката ви, претегляйте размера на порциите при всяко хранене. Следвайте насоките за дозиране на опаковката на котешката храна, с цел да разберете какъв брой би трябвало да бъде всяка порция. Както нагоре споменахме, висококачествените храни доста деликатно уточняват рецептите си, както и дажбите и можете да им се доверите на целесъобразния грамаж дневно.

Винаги когато би трябвало да избирате храна за котката ви, се спирайте на висококачествената храна. Специалистите влагат всички нужни хранителни субстанции, които ще поддържат вашето коте крепко и игриво. По този метод вие няма да се притеснявате за неговото здравословно положение, нито дали му давате цялостния набор от храни за най-благоприятен напредък. То ще пораства нехайно, а вие ще се наслаждавате на чувството да имате здрав домакински любим.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР