Ако отдавна мечтаете за животинче у дома, сега е моментът.

...
Ако отдавна мечтаете за животинче у дома, сега е моментът.
Коментари Харесай

Няколко основателни причини да си осиновите домашен любимец

Ако от дълго време мечтаете за животинче вкъщи, в този момент е моментът. Защо обаче по-добрият вид е да си осиновите другар от улицата, вместо да се бръкнете за сериозна сума пари и да си вземете породисто животно? Вижте няколко в действителност положителни аргументи!

Ще спестите пари и време
Породистите животни костват много скъпо и би трябвало да бъдат взети от лицензирани развъдници, а това лишава време. Животните в тези развъдници постоянно вървят на интернационалните надпревари и печелят награди, с които могат да потвърдят, че покриват всички условия на породата. Купуването на животно от зоомагазин или пък по публикация от уебсайт крие съществени опасности. По-голямата част от кучетата и котетата се раждат във ферми за развъждане, в които изискванията са меко казано нечовешки. Често имат и съществени здравословни проблеми.


Спасявате живот
Помислете си какъв брой щастливо ще бъде животното, в случай че вие го изберете и му осигурите дом. Много постоянно става въпрос за изгонени или изгубени домашни любимци, които мъчно се оправят на улицата. Дайте им втори късмет! Така те ще живеят и по-добре, и по-дълго.

Ще имате по-здрав домакински другар
Ако си вземете бездомно животинче, то сигурно ще бъде по-здраво. На улицата оцеляват единствено най-здравите, мощните, умни и съобразителните. А това значи, че по-рядко ще посещавате ветеринаря. Което пък на собствен ред значи и по-малко разноски!


Бездомните животни са по-мили и игриви
Факт, котетата и кучетата без порода са доста по-общителни и благи. Те имат потребност да бъдат гушнати, тъй като животът на улицата ги е очукал задоволително. Потърсете улегнало животно, което не е нападателно. С построени хигиенични привички. Ако пък имате опит и можете да се справите, вземете си бебе.

И възприятието на задоволеност не е за подценяване
Не е елементарно да се грижиш за още един член на семейството. Но пък е супер прелестно. Вярно е, има отговорност, само че единствено си представете очите, изпълнени с обич, когато се прибирате от работа. И насладата на децата.

Ще растете дружно, ще се радвате на живота и ще бъдете щастливи.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР