Ако отдадете себе си изцяло, без да получите нещо повече

...
Ако отдадете себе си изцяло, без да получите нещо повече
Коментари Харесай

Какво не трябва да допускаме във връзката си?

Ако отдадете себе си напълно, без да получите освен това от следващата доза условия или рецензии, ще пристигна време, когато ще се почувствате разочаровани и доста празни…

Нищо не е по-хубаво и възнаграждаващо от сътрудник, който споделя възприятията ни и на който можем да дадем любовта си. Но би трябвало да внимаваме и да не попадаме в клопката да даваме безусловно всичко за този човек… Затова през днешния ден ще ви разбираем какво би трябвало да защитавате над всичко останало във вашата връзка.

Аспекти, които би трябвало да защитавате във вашата връзка

1. Не давайте „ всичко “, в случай че в никакъв случай не получавате „ нещо “ в подмяна

Това е доста постоянно срещана неточност в една връзка: да разкриете всички ваши страсти и усеща без никакво ограничаване, като отдавате същността си за тази обич. И това без подозрение е хубаво – само че единствено ако другият човек реагира по сходен метод във вашата връзка и ви демонстрира, че всичките ви старания си костват, че всеки жест е роден от откровена обич, лишена от егоизъм. Ако отдадете себе си напълно, без да получите освен това от следващата доза условия или рецензии, ще пристигна време, когато ще се почувствате разочаровани и доста празни. Това чувство е доста разрушително и би трябвало да го имате поради. Любов, шерване, себеотдаване… само че не забравяйте, че и вие заслужавате да получите същото.

2. Не унищожавайте самочувствието си или вашите полезности

Ясно е, че в една връзка има разнообразни лайкове, ползи и даже полезности. Но в случай че има почитание и самопризнание, нещата ще вървят добре. Можете да позволите на вашия сътрудник да вземем за пример да се радва на спонтанност, развлечения, да върви на партита… само че също имате потребност и от време, което да бъде споделяно с вас. С други думи, би трябвало да има баланс. Но в случай че другият човек ви подлага на критика, че не сте „ доста занимателни “ или сте лоши любовници, по-късно ще се чувствате зле и ще започнете да се съмнявате. Нима съм отегчителен? Може би аз съм човек, с който той не може да бъде благополучен? Тези въпроси в действителност могат да срутят самочувствието ви. Вашият  партньор би трябвало да ви почита и цени – това е от значително значение. Без почитание не може да има благополучие.

3. Не позволявайте на никого да нахлуе и унищожи персоналното ви пространство

Ние всички имаме своите занимания, другари и страсти… неща, от които не можем да се откажем. Никога не се отхвърляйте от фамилията или приятелите си поради вашия сътрудник. Не загърбвайте всичко, което обичате, поради него, тъй като в случай че го извършите, няма да остане нищо за вас и ще загубите себе си и своята самоличност. Личното пространство е това интимно място, където са социалният ви живот и вашите пристрастености и ползи. Не го подценявайте.

4. Не унищожавайте фантазиите и очакванията си

Понякога поддържате близки връзки с токсични сътрудници. Хората, които режат вашите крила и ви споделят ден след ден, че не сте в положение да вършиме това или това. Това, че не сте задоволително умни, с цел да извършите избрана активност, че в никакъв случай няма да получите работата, за която жадувате, тъй като не сте задоволително добри… Личности, които ден след ден ви смазват и стопират стремежите ви, които трансформират личността ви в една сянка без дух и сила. Не позволявайте това да се случи.

5. Не позволявайте да се превърнете в трагичен човек

Това е най-важното. Когато се събуждате всяка заран, запитайте се дали сте удовлетворени. Запитайте се дали индивидът до вас е този, с който желаете да остареете, който ще ви съпътства във вашите мъдри години и който ще живее с вас в естетика и мир. Ако ви дава убеденост, мъдрост и фантазии, не се колебайте: вашата  връзка си коства напъните и би трябвало да се борите за нея. Но в случай че се чувствате празни и виждате, че сътрудникът не ви кара да се усмихвате, а да плачете и живеете дните си с горест, действайте! Заслужавате да бъдете щастливи. Това е главното право на всеки човек.

фотография: 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР