Ако опишете какво чувствате, това ще помогне на мозъка ви

...
Ако опишете какво чувствате, това ще помогне на мозъка ви
Коментари Харесай

Как да накарате мозъка си да мисли по-бързо под стрес

Ако опишете какво чувствате, това ще помогне на мозъка ви да работи по-ефективно, сочи ново проучване. За хората, които страдат от хронично безпокойствие, този способ може да помогне да освободите доста когнитивни запаси.

„ Представете си, че хората, които се борят с безпокойството, непрестанно правят няколко неща по едно и също време – работят върху задачата и се пробват да ръководят и да подтиснат паниката си – споделя Ханс Шродер, първият създател на проучването.

Нашите резултати демонстрират, че в случай че можете да изкарате паниките от главата си, описвайки страстите, тези когнитивни запаси се освобождават и ставате по-ефективни. “

В проучването група хора, страдащи от хронично безпокойствие, имали опция да пишат за най-дълбоките си усеща в продължение на осем минути, преди да стартират да работят по стресова задача. Те били съпоставени с контролна група от хора, които трябвало да опишат какво са правили предходния ден. Скенерът разкрива, че мозъкът на хората, които са изразили възприятията си, работи по-ефективно под стрес.

Предишни проучвания неведнъж са потвърдили, че писането за изложение на страстите е от изгода при справяне със стресиращи събития в предишното. Сегашното изследване демонстрира, че писането може да помогне на хората да се оправят със стресиращи бъдещи събития.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР