Ако очаквате гости и желаете да предложите оригинална разядка, то

...
Ако очаквате гости и желаете да предложите оригинална разядка, то
Коментари Харесай

Страхотно руло от патладжан - вкусно, лесно и бързо!

Ако очаквате посетители и желаете да предложите истинска разядка, то ви предлагаме да ги почерпите с руло от патладжан и сирена. Със сигурност ще впечатли всички!

Необходими са ви:

2 патладжана

1/2 консерва домати, ситно нарязани (200 мл)

1 пакетче моцарела
 Защо да удряме патладжаните с точилка, преди да ги сготвим Защо да удряме патладжаните с точилка, преди да ги сготвим
Патладжаните са относително характерен зарзават. Вкусът им или се харесва на хората, или не. Средно състояние няма. Въпреки това обаче...

150 г кашкавал

100 г пармезан

Пресен босилек

Приготвяне:

Нарежете патладжаните на дълго, посолете ги и оставете леко наклонени да се отцеди горчилката. Подсушете ги добре с кухненска забрадка.
 Този маринован патладжан в буркан, ще ви накара да си оближете пръстите! Този маринован патладжан в буркан, ще ви накара да си оближете пръстите!
Това което вършим сега, с пристигналата есен, е да вършим буркани и доста зимнина, с която да сме готови за зимата. Тези мари...

Сложете кухненска хартия върху тавата и подретете линиите патладжан, тъй че да се застъпват и да оформят един огромен правоъгълник, което ще ви бъде основата за рулото. Важно е да няма пролуки, с цел да не изстича примес.

Нарежете моцарелата и кашкавала на кубчета. Разпределете ги отмерено от край до край върху основата ви от патладжани. Добавете по същия метод и доматите. Ако не желаете с консерва, може да употребявате пресни домати. Подправете със сол и черен пипер. Накъсайте свеж босилек и поръсете от горната страна.

Започнете деликатно да завивате вашия " лист " от патладжани, тъй че да се оформи едно дълго руло. Помогнете си с кухненската хартия, с цел да може да се завие компактно. Поръсете обилно с пармезана и запечете на 200 г за 20 минути. 

Бон апети!

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР