Ако обожавате котките и сте решили да си вземете и

...
Ако обожавате котките и сте решили да си вземете и
Коментари Харесай

Съвети при избор на котка от приют за животни

Ако обожавате котките и сте решили да си вземете и вие подобен пухест домакински любим, тогава е значимо да се съобразите с няколко значими момента при осиновяването на котка от подслон.

Също по този начин е добре да обмислите решение си и до каква степен сте подготвени да се грижите за котка, както и дали ще имате задоволително свободно време, което да прекарвате с любимеца ви.

Съвети при избор на котка от подслон за животни

1. Ако изберете да осиновите котка от подслон, тогава ще можете доста да си улесните избора, защото личния състав в приюта към този момент ще познава характера на питомците си и ще може да ви даде съвет кой тъкмо любим е най-подходящ за вас, като да вземем за пример в случай че имате дребни деца и по този начин нататък;

2. Ако решите да осиновите по-голяма котка, то тя към този момент ще е подготвена на всички хигиенични грижи, като да вземем за пример ще може да употребява котешка тоалетна и няма да се постанова да учите на това новия си питомец;

3. Всички животни в приюта са обезпаразитени, само че и се преглеждат постоянно от ветеринарен доктор. Заедно с това котките се имунизират и се кастрират, като по този начин няма да се постанова да се занимавате с това вие и ще можете да оставите подаяние в приюта, с цел да не престават хората да се грижат чудесно и за другите любимци;

4. Ще можете да зададете всичките ви интересуващи въпроси във връзка с развъждането на котките, защото служащите в приюта са осведомени с тези тематики задоволително добре, с цел да ви дадат скъпи препоръки и насоки.

 Избор на котка

След като сте си избрали котенцето, което желаете да осиновите, следва да разпитате чиновниците дали има нещо, което би трябвало да знаете за животното, като да вземем за пример какво обича да прави, по какъв начин реагира на децата, схваща ли се с другите животни (особено в случай че към този момент имате такива).

Всички тези неща са значими, тъй като въпреки всичко може да имате дребни деца и надали желаете да си вземете котка, която е с по-особен характер и е нападателна от време на време.

И не на последно място, пробвайте се да прекарате малко време единствено с животното, с цел да видите дали се разбирате, дали то ви харесва, а и просто по този начин ще се опознаете и ще сте сигурни, че точно това котенце желаете да си вземете.

Като цяло спасяването на животно от улицата или пък изборът на котка от подслон е освен удовлетворяващо прекарването, само че и извънредно хуманна постъпка, на която надалеч не всеки би се решил.

Важно е обаче добре да обмислите решението си, с цел да сте сигурни на 100%, че ще можете да да се грижите за котенцето, само че и че ще му подарите подобаващ дом.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР