Ако обичате круизните кораби и нямате против да прекарате на

...
Ако обичате круизните кораби и нямате против да прекарате на
Коментари Харесай

На борда на мегакораба MV Narrative може да живеете, обикаляйки света

Ако обичате круизните кораби и нямате срещу да прекарате на борда им остатъка от дните си, предлагаме ви да започнете да спестявате. Един първокласен мегакораб ще бъдe пуснат на вода през 2025 година - той е дело на корабостроителната компания Storylines, която не е пестила средства и е заделила за градежа му 1,5 милиарда $. Корабът е с дължина 230 метра и има 547 частни резиденции на борда. Всяка една от тях може да бъде купена, написа CNBC.

MV Narrative е „ първият екологично резистентен частен транспортен съд вид жилищен в света “ и това му придава необикновен сексапил и задача.

Имотите, чиято повърхност варира от 72 до 600 кв. метра, се продават в този момент, само че не са евтини. Струват сред 1 милион и 8 милиона $. На тази цена придобивате благосъстоятелност за „ целия живот на кораба “, който компанията прави оценка на почти 60 години.

Ако не сте подготвени да купувате, само че не желаете да пропуснете опцията, Storyline дава различно решение - опция вземете жилище на погашение.

Според изпълнителния шеф на Storylines Алистър Пунтън цените са високи, само че привлекателността на кораба и опцията да пътувате в целия свят от комфорта на дома ги оправдават.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Storylines (@storylinesatsea)

Storylines и хърватската корабостроителница Brodosplit сега са във фаза на планиране и построяването на солидния транспортен съд, който съгласно фирмите ще бъде първият по рода си, задвижван с течен природен газ. Така ще бъдат понижени въглеродните излъчвания с към 25% спрямо едно обичайно зареждане на дизел.





Колкото до самите жилища, те може да бъдат с една или четири спални. Повечето имат балкони, от които ще може да се наслаждавате на вълните и пристанищата, на които корабът дебаркира.

Хората, които живеят на MV Narrative, ще могат да вършат обиколка на земното кълбо на всеки три години. Отплавайки от родното пристанище на кораба в Хърватия, той ще прекарва до пет дни в огромните пристанища по света. Примерни направления на уеб страницата Storylines показват спирки от Средиземно море до Австралия и Южна Америка. В допълнение към частните първокласни резиденции, корабът ще предлага 20 разнообразни ресторанта и питейни заведения, поща, учебно заведение, библиотека, болница, банка, офис пространства и няколко басейна.



На разположение на борда ще имате още зала за боулинг, дребна пивоварна, киносалон, фитнес площадка навън за спортове с ракети, слънчева тераса за йога и писта за тичане.

Корабът може да се похвали и с „ най-големия уелнес център в морето “, който включва спа, фитнес зала и клиника за съвременни козметични процедури.

Темата за екологичността и опазването на природата визира освен задвижването на MV Narrative. На борда му ще има система за превръщане на отпадъците в сила и фермерски пазар със система за нулеви боклуци.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР