Ако обичате домашните любимци, но все още си нямате малък

...
Ако обичате домашните любимци, но все още си нямате малък
Коментари Харесай

Важни грижи при отглеждане на джербили

Ако обичате домашните любимци, само че към момента си нямате дребен пухест другар, тогава може би е време да се замислите за избора на животинка, за която да се грижите. Важно е обаче да се съобразите с това, какъв брой време можете да отделяте дневно на животно, както и от това, какви грижи ще би трябвало да полагате за любимеца ви.

Важни грижи при развъждане на джербили - вижте повече в идващите редове:

И по този начин, в случай че сте много ангажирани и не можете да си вземете куче, което ще би трябвало да изкарате 2 пъти дневно, само че и ще се постанова да го възпитавате, тогава за вас идеалният вид за питомец е сладката животинка джербил. Това е дребен приветлив другар, който също така се гледа много елементарно и не се постановат някакви по особени грижи, което си е неоспорим плюс, в случай че нямате доста свободно време дневно.

Средната дълготрайност на живот на животинката е сред 3-5 години, като въпреки всичко това зависи значително от наследствения фактор, както и от грижите, които полагате за джербилите.

Малките пухести топчици са доста обществени и обожават компанията на хората. Важно е да живеят на групички, по тази причина е добре да са най-малко двойка в клетката им, с цел да не им е скучно. Имайте поради обаче, че женските комплицирано се схващат между тях, по тази причина е най-добре да си изберете мъжки. В идеалния си вид би трябвало да се познават от дребни, като в противоположен случай ще се наложи да ги запознавате лека-полека, с цел да не получат спорове сред животинките.

 препоръки за развъждане на джербили

Температурата е другото значимо изискване, което ще би трябвало да имате поради, в случай че сте решили да се грижите за джербили. Тя би трябвало да бъде в рамките на 20-22 градуса, с цел да не се стига до обезводняване. Не се тревожете за неприятните миризми, тъй като джербилите са доста чистоплътни и в това отношение няма да имате никакви проблеми.

Храненето е другата значима грижа, на която би трябвало да обръщате изключително внимание. Пълноценната диета е най-хубавата за тях, като тя би трябвало да е богата на витамини, протеини, мазнини и зеленина. Обожават да се препичат на слънце и за тях придвижването е доста значимо, като могат да са дейни, както през деня, по този начин и нощем.

Ако решите да ги пуснете на разходка в жилището ви, ще би трябвало преди този момент да сте обезопасили идеално всички контакти и кабели. Трябва да ги наблюдавате въпреки всичко и да не ги оставяте без контрол, тъй като могат да се скрият някъде.

Както виждате и сами, грижите за джербилите не са по никакъв начин комплицирани, а и не са скъпи. Те са доста благи и сладки любимци, които бързо ще бъдат обикнати от дребни и огромни. Ако спазвате тези насоки при развъждането им, тогава няма да имате никакви проблеми с вашите нови питомци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР