Ако обичате да тренирате и да се движите редовно, за

...
Ако обичате да тренирате и да се движите редовно, за
Коментари Харесай

Две важни причини за болка в ставите след тренировка

Ако обичате да упражнявате и да се движите постоянно, с цел да поддържате фигурата и да подобрявате здравословното си положение, заслужавате хвалба. Редовните извършения са извънредно значима част от практиките за положително здраве и отлична форма. Те са метод освен да стимулирате метаболизма си и да отслабнете, само че и да подобрите сърдечносъдовата функционалност, да намалите холестерола, да контролирате кръвната захар, да подобрите мозъчната функционалност.

Един от най-често срещаните проблеми при тренировките са болките в ставите. При допускане на някои неточности и при прекомерно натоварване с времето хрущялът се износва, което предизвиква остеоартрит, съгласно Livestrong.com. Ако тренировките се организират умерено, оправдано и не се позволяват някои постоянно срещани неточности, упражненията в действителност могат да предотвратят появяването на остеоартрит. Това демонстрират данните от изследване от 2019 година, оповестени в Osteoarthritis and Cartilage.

За да сте сигурни, че упражненията ви не вредят на ставите, постарайте се да не допускате следните неточности, които предизвикват болежка и увреждане на ставите.

1. Пропускате силовите тренировки.



Някои хора натъртват единствено на кардиото, тъй като считат, че единствено с него се изгарят най-вече калории, отслабва се и се поддържа добра форма. Това не е напълно правилно, тъй като разнообразието от разнообразни тренировки дава най-хубави резултати в доста насоки. Включването на извършения с тежести и силови тренировки освен усъвършенства и форсира метаболизма, само че и развива силата и издръжливостта на мускулите. Добре развитата мускулатура защищава хрущялите от изхабяване и понижава болките в ставите.

2. Пропускате тренировките за подвижност.



Мобилността е от огромно значение за вярното действие и придвижване на ставите. Тези извършения оказват помощ за насърчаване на гъвкавостта, а тя е в основата на всяко придвижване, всяка подготовка. Колкото по-гъвкави са ставите, толкоз по-малка е вероятността да пострада ставният хрущял и да се появи болежка, изхабяване, търкане на кост в кост. Ако пропускате извършения за развиване на подвижността, ставите ви може да се усещат сковани, да чувствате болежка, да се появи инфектиране, което да докара до пострадване и изхабяване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР