Ако обичате да пиете прясно изцеден сок на плажа под

...
Ако обичате да пиете прясно изцеден сок на плажа под
Коментари Харесай

Защо е забранено да се пие сок на плажа?

Ако обичате да пиете прясно изцеден сок на плажа под палещите слънчеви лъчи, внимавайте. Лекарите предизвестяват: това може да докара до " изгаряне на Маргарита ". 

Продуктите, които постоянно са в основата на освежаващи коктейли, съдържат фурокумарин. Това вещество, когато е изложено на слънчева светлина, предизвиква изгаряне, даже в случай че сте нанесли слънцезащитен крем. На външен тип развалената кожа е по-скоро раздразнена, единствено в някои случаи се появяват мехури. Но не е по-малко рисково.

Фурокумаринът се съдържа в лимон, лайм, целина, моркови, магданоз, смокини, манго и копър . Всички тези зеленчуци и плодове са в основата на множеството летни питиета. Ако ви се коства, че просто пиете лимонада през сламка и е безвредно, тогава това не е по този начин. Дори една капка върху кожата към устата е задоволителна за изгаряне. Шехла Адмани, детски кожен лекар в Станфордския медицински център за детско здраве в Калифорния, напомня, че децата са изложени на необикновен риск в този случай. Защото постоянно се хранят по-небрежно от възрастните. Повече артикул остава върху кожата, което на слънце ще аргументи изгаряне.

Комбинацията от цитрусови плодове и слънце не е най-хубавата композиция за релакс. Обърнете внимание на водата, тя освежава не по-лошо от известните питиета. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР