Ако Обединеното кралство спази обещанието си да премине към изцяло

...
Ако Обединеното кралство спази обещанието си да премине към изцяло
Коментари Харесай

Бюджетът на Великобритания ще изгуби 28 млрд. паунда от политиките за нулеви емисии

Ако Обединеното кралство съблюдава обещанието си да премине към напълно електрически транспортни средства до 2050 година, централният бюджет ще изгуби доходи от налози в размер на 28 милиарда паунда, които сега се заплащат от водачите на коли с мотори с вътрешно горене, сочи отчет, оповестен от лондонския Institute for Fiscal Studies. Документът, който проучва закона, подписан през юни от предходния министър-председател на страната Тереза Мей. Англия е първата страна от Г-7, която си е сложила задачата да реализира " нулеви излъчвания " до 2050 година

" Хърватският Илън Мъск " показа суперавтомобил за 2 млн. $ с съвсем 2 хиляди к.с.

C_Two форсира до 100 км./ч. за 1,85 секунди, което е по-бързо от новия Tesla Roadster

Към днешна дата акцизите върху горивата носят към 4% от всички приходи на централното държавно управление. Тази сума ще изчезне, в случай че " не бъдат взети незабавни ограничения " считат от неправителствената организация. Според нея управляващите би трябвало да одобряват нов метод в облагането на електрическите и хибридните транспортни средства. " Мисията на Англия да премине към електрически автомобили и възобновима сила до 2050 година е голямо дълготрайно фискално предизвикателство " пред държавното управление, считат от Institute for Fiscal Studies.

През идващите години управляващите ще се лишат и от други източници на приходи в хазната. Англия замрази акцизите, с цел да помогне на хората, които изпитват проблеми с възходящата цена на живота на Острова, което съгласно Institute for Fiscal Studies ще намали постъпленията в бюджета с спомагателни към 20 милиарда паунда годишно. Ако министър председателят Борис Джонсън извърши обещанието си и намали акциза върху горивата с 2 пенса на литър, това ще намали приходите с още към 1 милиарда паунда.
 Rivian получи поредна мултимилионна инвестиция
Основен съперник на Tesla получи поредна мултимилионна инвестиция

Финансовата инжекция е за 350 милиона $

" Правителството би трябвало да насочи политиките си към облагане на шофирането, преди да се окаже в обстановка, в която не получава никакви доходи от водачите и е без опция да поправя цените - най-много на тапите - които шофирането постанова над останалите ", разяснява Ребека Страуд от Institute for Fiscal Studies.

Препоръката е управляващите да наложат налог върху електрическите автомобили по-скоро, защото потребителите към този момент привикват да купуват такива, с цел да избегнат данъчното облагане. Според института новите налози върху шофирането би трябвало да се начисляват въз основа на изминатата отдалеченост и това по кое време и къде се движи транспортното средство. Друг вероятен модел може да бъде да има плоска ставка на изминат километър, разясняват от oрганизацията.
 Брекзит без договорка може да увеличи английския дълг до равнища, невиждани от 60-те години
Брекзит без договорка може да увеличи английския дълг до равнища, невиждани от 60-те години

Задълженията могат да набъбнат до 100 милиарда паунда и общият дълг да доближи 90% от националния приход

Според икономисти обаче предложенията на Institute for Fiscal Studies ще се окажат извънредно огромна пречка пред прекосяването към екологично чист метод на шофиране. От друга страна, въвеждането на нови налози ще нанесе удар върху бизнес средата в страната, освен това тъкмо в миг, в който несигурността пред стопанската система в подтекста на идния Брекзит към този момент се отразява върху растежа на стопанството и върху способността на потребителите да усилят потреблението.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР