„Ако обаче парламентарните избори бъдат след президентските, това означава, че

...
„Ако обаче парламентарните избори бъдат след президентските, това означава, че
Коментари Харесай

Цветозар Томов прогнозира парламентарни избори на 7 ноември. Не изключи вероятността за „2 в 1“

„ Ако обаче парламентарните избори бъдат след президентските, това значи, че указът би трябвало да се издаде не по-рано от 29 септември. Не имам вяра това Народно заседание да издържи един месец “, разяснява той.

„ Думата ще има президента, а и още не е завършила процедурата “, добави Томов. Той не изключи и избори „ 2 в 1 “.

Той е безапелационен, че Централната изборна комисия би трябвало да се оправи с организацията на вота при всички вероятни разновидности. Най-голямо би било предизвикването със софтуера на машините.

„ Най-важното за нас е, че към този момент имаме дата за президентските избори. При избори „ 2 в 1 “ гласуването на хората ще става малко по-бавно. Ние ще би трябвало да преценим в кои секции ще трябват по две машини. Техниката на гласоподаване ще е същата и ние би трябвало да проведем доста добра осведомителна акция за машинното гласоподаване. Напълно допустимо е на една машина да се гласоподава и за двата избора. Това е софтуерно решение. Другата значима задача е да закупим още машини. Изчислили сме, че 2400 машини ще са задоволителни “, уточни още представителят на ЦИК.

„ Интуицията ми подсказва, че на първите избори, които и да са те, изборната интензивност ще е по-висока от вторите избори и че гласуващите ще са повече “, счита Томов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР