„Ако няма рязко влошаване на епидемичната обстановка, учебната година ще

...
„Ако няма рязко влошаване на епидемичната обстановка, учебната година ще
Коментари Харесай

Ще има ли тържества за първия учебен ден

„ Ако няма внезапно утежняване на епидемиологичната конюнктура, образователната година ще стартира на всички места на 15 септември присъствено. При утежняване на обстановката има доста благоприятни условия за гъвкава организация в училищата”. Това съобщи пред министърът на образованието Николай Денков.

„ Има шефове, които могат да решат, в случай че има опция, образованието да бъде на 2 смени - заран и следобяд, като 50% от децата да са у дома. Има шефове, които споделиха, че са подготвени и на хибридна форма – 50% - в клас, 50% – у дома и да се сменят през седмица. Директорите ще имат независимост да решават”, уточни Денков.



„ Това, което сме сложил като изискване, е при електронно образование, в случай че не е всичко затворено, да има не повече от 50% от децата в училище”, добави Денков.

Когато децата имат някакви признаци, те ще бъдат незабавно тествани и в случай че се окаже, че са инфектирани с COVID-19 - ще бъдат изолирани, уточни още министърът на образованието.

„ Ако имаме внезапно повишаване на % на инфектирани възпитаници в обещано учебно заведение, тогава то ще бъде затваряно. Нашата задача е да има оптимално присъствено образование, само че без да подлагаме на риск здравето на учениците и учителите”, безапелационен е Денков.

Запитан дали ще има тържества за първия образователен ден, Николай Денков отговори: „ Ако нещата наподобяват по този начин, както са през днешния ден – ще има навсякъде”. И добави: „ Не ме тормози откриването – то се прави навън, на дворовете, може другите випуски да не се засичат. Това не е проблем. Проблемът е откакто децата влязат в клас по какъв начин ще се развият нещата – ще се съблюдават ли ограниченията, каква е обстановката в съответния град”.



„ С специалистите в здравното министерство имаме консенсус, че можем да освободим малко ограниченията за дребните деца от 1 до 4 клас. Обсъждаме дали маските за тях да бъдат единствено в междучасията”, уточни министърът на образованието.

Ако има утежняване на обстановката, до последно в присъствена форма ще останат да учат най-малките.

„ Тези, които имат значими изпити - 7-ми и 12-ти клас ще ги задържим по-дълго в училище”, сподели Денков.

„ Ако в учебното заведение има всеобща настройка на родителите за това децата да се тестват, сега границата е 90%, тогава децата ще се тестват, с цел да имаме ясна индикация, че учебното заведение е безвредно. Ако съгласните родители са по-малко, става безсмислено. Децата ще се тестват ежеседмично. Обсъждаме разновидности по какъв начин тъкмо ще става това”, уточни още той.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Следователят: - Труп на мъж, забележима възраст - 40+. Лежи в кухнята на фамилния апартамент. По главата следи от удари с тежък железен предмет (тиган).… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСмартфонът разполага с елементарен трик за всеки потребителСедем души са ранени, като трима от тях се намират в сериозно състояниеСедем пункта за имунизация ще работят в СофияНякои кинокритици към този момент приказват за актрисата като за претендентка за премия " Оскар " Влогърка от Лондон дава практични препоръки на дамите, вижте:Принцеса Шарлийн е припаднала след затруднения от тежка инфекцияОчаква се " LolaVie " да бъде показана на 9 септемвриПри обиск в дома му са открити огромен брой файлове с детска порнография " Героичен кабинет с наличието на дами ", гласят плакатите на протестиращитеЖозеп Борел съобщи, че според от държанието на бъдещото афганистанско държавно управление, взаимоотношението може да се засилиОт " Върджин галактик " признаха, че галактическият транспортен съд на компанията е слязъл под предпазеното въздушно пространство за една минута и 41секундиГлавният прокурор разяснява признатите на първо четене в Народното събрание промени в Закона за НСОТя е в резултат на " гибелен танц " на две звезди " Никога до момента не съм бил по този начин благополучен да видя дупка в канара ", призна основният инженер на марсоходаТърговската й употреба изисква спомагателни действия, сподели служебният министър на енергетиката Андрей ЖивковЕС и AstraZen
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР